TPL_GK_LANG_MOBILE_MENU

Повдигат обвинение за подкуп в особено големи размери на кмета на столичния район "Младост"

  • Written by  КИС 13
Повдигат обвинение за подкуп в особено големи размери на кмета на столичния район "Младост"

Кметът на столичния район "Младост", нейният заместник и бивш кмет на района са задържани за 24 часа по Закона за МВР след вчерашната полицейска акция в София. 

На тях ще им бъдат отправени обвинения за подкуп в особено големи размери, каза ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев. В колата, в която е била Десислава Иванчева, при ареста са намерени 56 000 евро, белязани пари.

"Образувано е досъдебно производство под надзора на спецпрокуратурата, работили сме съвместно с колегите от КОНПИ и с различни структури от МВР. Производството е образувано през февруари месец, като проверката е извършвана още от началото на декември, за търговия с влияние, на по-късен етап са събрани доказателства", добави Гешев.

В кабинета на Десислава Иванчева са намерени стотици преписки, за които се твърди, че са изгубени и се ползват за изнудване, каза още  ръководителят на Специализираната прокуратура. Производството е образувано през февруари, като проверката е извършвана още от началото на декември.

"Вчера в кабинета на Иванчева бяха намерени стотици преписки, които стоят в кабинета й. Те трябва да са при специалистите. Тоест преписката се бави, твърди се, че е изгубена и срещу това се иска нещо. Имаше намеци, че се искат пари, но голяма част от хората предпочитаха да не го заявяват писмено, на други е казвано, че за да им се придвижат преписките, трябва да извършат определени облагородяващи в кв. Младост действия. До момента, в който не ги извършат тези действия, не им се придвижват документите. Продължават да се искат още допълнителни неща от тях. Стигало се е до там, че се спират инвеститори клас А дори, които не могат да осъществят напълни законно работата си. Това за мен е изнудване, този термин е употребен и от главния архитект на София. Това е стандартен подход в тази община. В дома на кметицата също бяха намерени такива преписки", разкри още Гешев.

В рамките на досъдебното обвинение е възможно да бъдат конфигурирани и други престъпления, включително организирана престъпна група и пране за пари.

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РУСЕ

С хилядно шествие Русе отбеляза 24-ти май

Над 600 ученици се включиха в честването на 24-ти май в Бяла

Ученици от Две могили пресъздадоха просветното дело на светите братя Кирил и Методий

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Великотърновският университет отбелязва своята 55-та годишнина и патронния си празник

Предстои голямо залесяване във Велико Търново

59-годишен мъж открадна колело в село Михалци

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РАЗГРАД

С общоградско тържество Разград отбеляза 24-ти май

Удостоиха четирима разградчани с наградите "Златен пегас" и "Никола Икономов"

Обсъдиха промяната в регулацията до блок "Дан Колов" в Разград

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ТЪРГОВИЩЕ

Връчиха годишните награди за образование, култура и изкуство в Търговище

Поглед към бъдещето - изчезват ли занаятите в България?

15 кучета от приюта в Търговище са намерили своя стопанин от началото на годината