TPL_GK_LANG_MOBILE_MENU

Отхвърлиха оставката на заместник-председателя на НС Емил Христов

  • Written by  КИС 13
Отхвърлиха оставката на заместник-председателя на НС Емил Христов

Не приеха исканата оставка на заместник-председателя на народното събрание Емил Христов. "За" гласуваха 71 депутати, а против бяха 118.

Искането за оставката на Емил Христов бе внесено от БСП, след като в сградата на парламента не бяха допуснати хора с увреждания. Според Антон Кутев, той е допуснал груба грешка.

"Недопускането на тези хора в залата показва бездушието на властта, нещо, в което ни обвинява цялото общество. Хората с увреждания са най-онеправданите от цялото общество, доходите са им безкрайно ниски. Едно дете с увреждания получава 800 или 900 лв., но в момента, в който навърши 18 години получава 200 лв. Системата казва на тези хора колко процента те са негодни, за да бъдат част от общество, но не им казва как да бъдат част от обществото", заяви Кутев.

Според председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов днес е било загубено ценно парламентарно време в дебата по оставката.

"Загубихме ценно парламентарно време а дебата. От ГЕРБ стоим твърдо зад Емил Христов. Няма да позволим подобни опити за агресия. Намалете това противопоставяне, не печелите нищо от него", обърна се към БСП Цветанов.

Емил Христов смята, че от БСП трябва да се извинят на хората с увреждания, които употребили.

"Повече от час сте крили от мен, че има граждани, които са спрени от охраната. Г-н Кутев каза, че ме е уведомил докато водя заседанието, как охраната е изпълнявала моя заповед след като аз съм чул, че тези хора са спрени след 1 час. Опитах се да кажа няколко думи за истината веднага след този неприятен случай. За съжаление, до момента продължаваме да чуваме неистини. Направих справка - това не е единственият случай, в който са искали да влязат и са били ограничавани от охраната", посочи на свой ред Емил Христов.

Междувременно представители на хората с увреждания влязоха в парламента и се срещната с председателите на групи. Те са получили уверения, че има политическа воля за промяна.

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РУСЕ

С хилядно шествие Русе отбеляза 24-ти май

Над 600 ученици се включиха в честването на 24-ти май в Бяла

Ученици от Две могили пресъздадоха просветното дело на светите братя Кирил и Методий

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Великотърновският университет отбелязва своята 55-та годишнина и патронния си празник

Предстои голямо залесяване във Велико Търново

59-годишен мъж открадна колело в село Михалци

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РАЗГРАД

С общоградско тържество Разград отбеляза 24-ти май

Удостоиха четирима разградчани с наградите "Златен пегас" и "Никола Икономов"

Обсъдиха промяната в регулацията до блок "Дан Колов" в Разград

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ТЪРГОВИЩЕ

Връчиха годишните награди за образование, култура и изкуство в Търговище

Поглед към бъдещето - изчезват ли занаятите в България?

15 кучета от приюта в Търговище са намерили своя стопанин от началото на годината