Banner Top Demo
TPL_GK_LANG_MOBILE_MENU

Над пет часа продължи срещата между премиера и майките на деца с увреждания

  • Written by  КИС 13
Над пет часа продължи срещата между премиера и майките на деца с увреждания

Информационната система за хората с увреждания, за която държавата даде 2 500 000 лева, не работи.

Това каза премиерът Бойко Борисов след продължилата пет часа среща с майки на деца с увреждания, които близо 2 месеца протестират с основно искане да се приеме законът за личната помощ. Стана ясно, че той трябва да бъде готов до края на септември.

На срещата са били обсъдени конкретни проблеми включително въвеждането на регистър на хората с увреждания, от който да се вижда индивидуалната нужда от помощ. Дискутирани са били и помощните средства за хората с увреждания и подобряването на критериите за финансова подкрепа.

"Проведохме една доста интензивна среща с премиера, министър Бисер Петков, здравния министър и вицепрезидента Томислав Дончев. Пред тях отново поискахме създаването на регистър на хората с увреждания, както и да не се дават помощи на калпак, а според индивидуалните потребности на лицето. Обединихме се около това, че Законът за личната помощ, Законът за хората с увреждания и Законът за социалните услуги ще бъдат готови до края септември ще бъдат дадени на депутатите за обсъждане", каза след срещата една от майките Мая Стойцева.

Бойко Борисов подчерта, че ще бъде проверено на какво се дължи това, че инфорамционната система за хората с увреждания не работи.

"Благодаря на участниците в срещата. Неслучайно минаха 5 часа, защото по всяка тема има диаметрално противоположни разбирания. Дори от най-елементарните – помощните средства дали да ги купува държавата, или отделно - тотално различни мнения. По този държавен орган за координация – абсолютно две коренно различни мнения. За мен тази среща е съществен напредък, защото заедно с всички тези хора седнахме на една маса", категоричен бе премиерът.

Майките на деца с увреждания бяха категорични, че протестите ще продължат докато не видят исканията си залегнали в документ.

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РУСЕ

Пожар нанесе щети по къща в Русе

Задържаха контрабандни цигари за над 2500 лева на Дунав мост при Русе

Новите мобилни екипи на НАП - Русе започнаха да запечатват обекти

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РАЗГРАД

Инвестират още над 5 милиона лева в община Разград

Приеха общинската програма за закрила на детето в Разград

Телефонни измами за над 10 хиляди лева са реализирани в област Разград от началото на 2018

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ТЪРГОВИЩЕ

Полицията в Търговище хвана крадец на мобилен телефон

Завърши основният ремонт на детска градина "Приказка" в Търговище

Почистват от растителност пътя между търговищките села Стража и Черковна

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Проф. Георгий Станишев: "Експозиционният център на Клаудио Нарди е новаторски, но кореспондира и с българските архитектурни традиции"

Отново чистят от наноси река Белица във Великотърновско

Във Велико Търново обсъдиха промените в Закона за водите

Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ