Обсъдиха промяната в регулацията до блок "Дан Колов" в Разград

By 22 Май 2018 Прочетена 1369 пъти 0

От групата на ГЕРБ в Общински съвет - Разград внасят докладна записка за предсрочно прекратяване пълномощията на председателя на местния парламент Стоян Димитров и избор на нов с тайно гласуване.

Основният мотив за смяната според вносителите е, че липсва добра организация на работата на Общинския съвет.

Всички докладни бяха обсъдени на постоянните комисии преди редовното заседание на местния парламент, което ще се проведе на 29 май. 

На постоянната комисия по устройство и развитие на територията към Общински съвет - Разград, извън докладните беше разгледано писмо от граждани, с което възразяват на проект за частично изменение на действащия регулационен план в района на квартал 252 до блок "Дан Колов". 

Общината изрази становище, че ще се съобрази с исканията им, но с отпадане на ревизията на регулационния план проблемите в тази точка на града оставали нерешени. Причината е, че уличната и вътрешната регулация там вече са неприложими, стана ясно на комисията. На заседанието присъства и един от собсвтениците на имоти в района, който иска тази промяна да се случи.

След празниците се предвижда среща с гражданите, за да им се обясни защо е необходимо това изменение на плана за регулация.

Утре пък Общинският съвет в Разград ще проведе тържествено заседание по случай 24 май. Гледайте го НА ЖИВО по телевизия КИС 13 от 13:30 часа.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net