Започна ремонт на читалищата в търговищките села Пробуда, Дългач и Давидово

By 12 Юли 2017 Прочетена 2301 пъти 0

Започна ремонт на читалищата в селата Пробуда, Дългач и Давидово в община Търговище. Общата сума, предвидена в общинския бюджет, е 30 000 лева.

Най-лошо е състоянието на покрива на читалището в село Давидово. Дейностите по ремонта включват препокриването му и подмяна на повредената водосточна система. Предвидени са външна и вътрешна мазилка, както и ремонт на бетоновата настилка. Ще бъдат сменени и прозорците.

В читалището в село Пробуда също е предвидено поставянето на нови дограми, както и на топлоизолация. Сред планираните ремонти са укрепване на рушаща се тухлена стена, вътрешно и външно боядисване.

Сградата на читалището в село Дългач се нуждае от измазване, обшивка на комините и нови керемиди на част от покрива. Ще бъдат сменени и прозорци. Включено е вътрешно и външно боядисване.

С 20 000 лева. вече е обновена сградата на читалището в село Здравец. Средствата са осигурени от дарител. Освен основен ремонт и цялостно освежаване са поставени нови осветителни тела и е подменена електрическата инсталацията в цялата сграда.

През 2016 година Община Търговище осигури 42 000 лева за ремонт на читалищата в селата Пресиян, Баячево и Алваново.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net