В Търговище започнаха да боядсиват пешеходни пътеки в жълто

За повече сигурност на учениците, в Търговище боядисват пешеходни пътеки в жълто. Сектор "Пътна полиция" към Областната дирекция на МВР предлага редица мерки за обезопасяване на маршрутите за придвижване на децата.

Мерките са заради това, че временно учебните занятия на учениците от Първо ОУ "Хр. Ботев" ще се провеждат в Трето ОУ "Петко Рачов Славейков" поради мащабен ремонт, съобщиха от Полицията.Комисията по транспорт и безопасност на   движението при община Търговище утвърди предложението.

Няколко пешеходни пътеки в района на приемното учебно заведение ще бъдат боядисани в жълто. В практиката е установено, че така оцветените пешеходни пътеки допълнително изострят вниманието на шофьорите, което е предпоставка за намаляване на риска от тежки пътни инциденти. Ще бъдат боядисани пешеходните пътеки на няколко кръстовище в града.

В Трето ОУ ще бъдат изградени парапети, възпрепятстващи директния излаз на улицата край училището. За ограничаване на риска от пътни злополуки улицата става еднопосочна до завършване на ремонта.

В навечерието на новата учебна година в жълт цвят ще бъдат боядисани и пешеходните пътеки край други училища и детски градини в Търговище.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net

НАПИШИ КОМЕНТАР

Моля попълнете всичката информация, означена със звезда (*)

Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН