Община Търговище дава близо половин милион лева за спорт през тази година

By 07 Февруари 2018 Прочетена 1833 пъти 0

Над половин милион лева осигурява Община Търговище за спорт през 2018 година.

В рамките на капиталовата програма на Общината и през тази година е заложена рехабилитация и създаването на модерни спортни съоръжения в града. Вече започна изграждането на 4 тенис корта на стадион "Неделчо Камов" на стойност 120 000 лв. Към момента там са изградени подземните комуникации, дренажните системи и водопровода. Предстои подготовка на основата и полагане на настилката от шамот.

64 000 лв. пък са отделени за писта за авиомоделизъм, който е един от най-успешните спортове на Търговище. Площадката ще се намира зад спортната зала на Работническия стадион и ще представлява бетонно кръгово поле, с диаметър от 50 метра. Работата е възложена на общинското предприятие БКС.

Планирано е и изготвянето на работен проект за спортна зала "Дечко Стефанов" за 20 000 лв., което ще позволи извършването на ремонт при осигуряване на средства.

Общината осигурява 300 000 лв. за поддръжка на спортните бази и за субсидиране на спортните клубове и дейности. 60 000 лв. от тях ще постъпят директно в клубовете като стимул за постиженията им през изминалата година. Разпределението ще бъде извършено според новата Наредба, приета на първата за годината сесия на Общинския съвет.

69 000 лв. пък са предвидени за мъжкия отбор на футболен клуб "Светкавица", а 20 000 лв. са за детско-юношеските му формации. За участие в областно първенство, на аматьорските футболни клубове се предоставят по 240 лв. на домакинска среща.

Около 35 000 лв. са за ученически спорт, а за церемонията "Спортист на годината" са отделени 2500 лв.

44 000 лв. е бюджетът на общинско предприятие "Социални и охранителни дейности" за поддръжката и стопанисването на спортните съоръжения в града. За разходи за ток, вода и газ на спортните бази са предвидени около 50 000 лв.

Въпреки че поема разходите по поддръжката и експлоатацията на базите и съоръженията, Община Търговище не реализира приходи от наем. Местната администрация ги предоставя на клубовете безвъзмездно, в изпълнение на договори, подписани за периода 2011-2020 година.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net