Започна ремонтът на улица "Христо Ботев" в Търговище

By 04 Май 2018 Прочетена 2272 пъти 0

Започна ремонт на улица "Христо Ботев" в Търговище.

Тя ще бъде напълно обновена по цялата дължина от 760 метра. Дейностите по обновяването са на стойност 190 000 лв., осигурени от капиталовата програма на Общината за 2018 година.

Фирмата изпълнител вече фрезова участъци от улицата. Полага се и неплътна смес за профилиране на наклоните и повдигане на всички отводнителни и канализационни шахти. Ще бъде положен нов асфалт със средна дебелина от 5 сантиметра.

На улица "Христо Ботев" е въведена временна организация, без спиране на движението, като то ще бъде ограничавано само в определени участъци, при полагането на асфалта. Очаква се ремонтът да приключи в срок до средата на май.

В капиталовата програма на Общината за тази година са заложени средства за рехабилитация на още 3 улици в града. 230 000 лв. са предвидени за ремонт на улица "Любен Каравелов", от улица "Копривщица" до улица "Трети март". 60 000 лв. са за ремонт по цялата дължина на улица "Радомир", а за 67 000 лв. ще бъде обновен път в промишлената зона на града.

Паралелно с проект за линейната инфраструктура по "Региони в растеж" се обновява уличната и тротоарна настилка в района на пазара, около бившата баня и в квартал "Запад".

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net