Ситуацията в община Търговище след бурята вчера

By 04 Юли 2017 Прочетена 3974 пъти 0
Само по пътя между селата Буховци и Макариополско са паднали над 50 дървета Само по пътя между селата Буховци и Макариополско са паднали над 50 дървета Община Търговище

Започна описът на щетите от бурята в Търговище.

Протоколите с констатираните щети ще бъдат изпратени до Комисията за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи.

Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров е разпоредил почиствантео на уличните платна в града и общинската пътна мрежа да продължи в ускорени темпове.

Общинското предприятие БКС използва гумирани гребла, за да отстрани падналите листа и клони от пътните настилки.

ОП Флора пък продължава да отстранява падналите дървета, кат се очаква съдействие и от Областното пътно управление за почистването на пътя между селата Буховци и Макариополско. Броят на падналите дървета там е над 50.

Екипи на Гражданска защита вече изпомпват водата от сградата на III ОУ "П. Р. Славейков", което е сред най-тежко засегналите сгради. Мястото се очаква да бъде посетено днес и от застрахователна комисия за оценка на щетите.

Екипи на Енерго-про работят по отстраняването на аварии в селата Алваново, Пресиян, Горна Кабда, Давидово и Буйново, които са без ток.

Нивата на язовирите в община Търговище са нормални и не съществува опасност от преливане.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net