Изработват цялостен транспортен план на Търговище

By 14 Юли 2017 Прочетена 2886 пъти 0
В плана ще се съдържат предложения за подобряване на пропускателната способност на кръстовищата, реконструкция на някои от съществуващите и изграждане на нови връзки В плана ще се съдържат предложения за подобряване на пропускателната способност на кръстовищата, реконструкция на някои от съществуващите и изграждане на нови връзки КИС 13

Община Търговище започва изработването на схема за организация на движението.

Вече е възложено разработването на проект за План-схема на комуникационно-транспортната мрежа и генерален план за организация на движението в града.

Досега Търговище не е имал цялостен транспортен план, като в различни периоди са били разработване различни части от града.

В плана ще се съдържат предложения за подобряване на пропускателната способност на кръстовищата, реконструкция на някои от съществуващите и изграждане на нови връзки. Предвижда се също в него да има предложения за обособяване на еднопосочни улици, които да облекчат трафика в някои райони.

Една от целите на транспортния план е да подобри разпределнието на транспортните и пешеходните потоци по вид, място и време. Той ще предложи осигуряване на допълнителни места за паркиране и намаляване на конфликтните зони в града. Ще се създаде и възможност за обособяване на велосипедни алеи по улиците, където е възможно, съобщават още от Община Търговище.

Проектът за транспортна схема ще бъде представен пред обществеността. Очаква се той да бъде готов до края на годината.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net