Присъединяването на Попово и Опака към ВиК асоциацията в Търговище става все по-вероятно?

By 17 Юли 2017 Прочетена 3151 пъти 0
По думите на Митко Стайков "съществува голяма вероятно присъединяването им да стане факт" По думите на Митко Стайков "съществува голяма вероятно присъединяването им да стане факт" Областна администрация - Търговище

Областният управител на Търговище Митко Стайков се е срещнал с кметовете на Попово и Опака, за да бъде обсъдено присъединяването на двете общини към ВиК асоциацията в Търговище. Срещата е била в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, а на нея е присъствал и заместник-министъра Малина Крумова.

Това стана ясно днес на извънредното заседание на Общото събрание на ВиК асоциацията.

По думите на Митко Стайков "съществува голяма вероятно присъединяването им да стане факт".

Както знаете общините в област Търговище не могат да използват европейско финансиране, тъй като не са консолидирани в единен ВиК оператор. Попово и Опака членуват във ВиК асоциацията в Разград, която обаче също не може да използва евросредствата, защото разградската община Исперих не членува в нея.

"Нашата цел е и петте общини да се консолидират в Асоциацията по ВиК, за да можем да използваме европейско финансиране за подобряване на качеството на услугите на ВиК-инфраструктурата", каза областният управител на Търговищ.

На 18 юли предстои заседание и на Общото събрание на ВиК асоциацията в Разград, където за момента Попово и Опака членуват, на което също ще бъде разгледана темата.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net