Министърът на правосъдието връчи дипломите на 20 отлични абсолвенти завършили право във ВТУ

140 абсолвенти от специалност "Право" към Юридическия факултет на Великотърновския университет получиха своите дипломи за завършено висше образование.

На тържеството присъстваха ректорът на висшето училище проф. д-р Христо Бонджолов, деканът проф. Цветан Сивков, министърът на правосъдието Екатерина Захариева и заместник-председателят на народното събрание Иван Иванов. 

На 20 абсолвенти с отличен успех, дипломите връчиха ректорът проф. д-р Христо Бонджолов и министърът на правосъдието Екатерина Захариева.

Юридическият факултет във Великотърновския университет е създаден през 1991г. и е първият извънстоличен правен факултет в страната. В специалността “Право” се подготвят юристи – специалисти за нуждите на съдебната система, правното осигуряване на държавните институции, търговски дружества, банки и застрахователни дружества.

След полагане на държавните изпити следва шестмесечен задължителен стаж, който е организиран и ръководен от Министерството на правосъдието.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net

НАПИШИ КОМЕНТАР

Моля попълнете всичката информация, означена със звезда (*)

Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН