Одобриха оздравителната програма на Великотърновския университет

By 30 Юни 2016 Прочетена 3291 пъти 0

Оздравителната програма на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий” вече е одобрена и се очаква финансовото министерство да отпусне 2 милиона лЕВА за учебното заведение, заяви ректорът проф. д-р Христо Бонджолов.

По думите му в плана са направени само козметични корекции и е въпрос на време средствата да бъдат приведени.

Към момента университетът е успял да покрие 1,5 млн. лв. задължения от общо заварените 6 милиона. С очакваната от държавата сума ще бъдат погасени още над 2 милиона лева, а останалите най-вероятно ще бъдат покрити от спонсори, които ръководството нна висшето училище вече е осигурило.

Бе подчертана и важността на това Великотърновския университет да се развива, за да успее да се справи с трудностите. В тази връзка бяха отчетени и положителните резултати от кандидатстуденстката кампания. Отбелзява се успех при платеното образование, за което са отпуснати 550 места. Записаните до момента са 120 души, от които 50 са в специалността „Право” .

Заради очаквания недостиг на учители, ВТУ стартира и нова инициатива. През следващата учебна година ще приеме повече от 500 задочници в платена форма на обучение за предучилищна и начална педагогика, философия, физическо възпитание, математика и информатика. 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net