TPL_GK_LANG_MOBILE_MENU

Народното събрание "махна стола" на Антон Тодоров

  • Written by  КИС 13
Народното събрание "махна стола" на Антон Тодоров

Парламентът прие оставката на Антон Тодоров като народен представител.

По време на дебатите преди гласуването, от ГЕРБ определиха събитията около Антон Тодоров в последните седмици като компроматна атака.

"Ставаме свидетели на компроматна война към ГЕРБ в последните седмици, която ескалирала. Вие искате в този момент да свалите правителството - в момент, когато вдигнахме пенсиите, има стабилност, хората се успокоиха и започнаха да харчат парите си", смята Биков.

Журналистът и народен представител от БСП Иван Ченчев заяви от трибуната на Народното събрание, че през последните години над 100 медии са преустановили дейност. И това не било случайно.

"След гейтове, схеми и модели управляващите вече изграждат системата, с която да показват безпрецедентен натиск на медии", заяви Иван Ченчев

Вече бившият депутат от управляващата партия Антон Тодоров от своя страна коментира, че премиерът Борисов категорично е бил против оставката му и определи управлението на ГЕРБ като "може би най-успешното за последните 28 години".

"Двамата, обсъждайки, решихме, че може би онази фраза за столчето не е била толкова на място, защото се превърна в знаме, което беше възседнато от кръгове, които успешно го превърнаха в пропагандистки мотив на базата, на който да се иска оставка на може би най-успешното управление за тези 28 години", посочи Тодоров.

"За" оставката на Антон Тодоров гласуваха 153 народни представители, против бяха 14 депутати, а 11 се въздържаха.

 

НОВИНИТЕ ОТ РУСЕ

НОВИНИТЕ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

НОВИНИТЕ ОТ РАЗГРАД

НОВИНИТЕ ОТ ТЪРГОВИЩЕ