Разбиха престъпна група за разпространение на наркотици в Стражица и Велико Търново

By 10 Ноември 2017 Прочетена 4411 пъти 0

Разбиха престъпна група, занимавала се с разпространение на наркотици в Стражица и Велико Търново.

При проведената специализирана операция на ГДБОП и Дирекция "Вътрешна сигурност" към МВР, под ръководството на Специализираната прокуратура, са задържани четирима мъже, от които двама полицаи. По първоначални данни групата е действала от 2015 година, когато органите на МВР са започнали да я следят по започнато тогава досъдебно производство.

Групата е работела като лица извън нея произвеждат марихуана, предават ги за разпространение, а служителите на МВР осигуряват въпросния "чадър" на дилърите. Полицаите са изземали наркотиците от закупилите ги, връщали ги обратно на наркоразпространителя и така те са повишавали маржа на печалбата, съобщават още от Министерството на вътрешните работи.

Арестите са направени в момент на извършване на сделка за покупка на марихуана. В хода на операцията са извършени претърсвания на 10 адреса и автомобили на територията на област Велико Търново.

В дома на един от задържаните са открити 32 чувала с марихуана, а в наркодилърите - още 6. Освен дрогата, са иззети електронна везна, мобилни телефонни, пари и други предмети.

На петимата задържани са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотични вещества и мярката им за задържане е удължена до 72 часа.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net