Откриха Центъра за административно обслужване във Великотърновския университет

By 20 Ноември 2017 Прочетена 2387 пъти 0

Откриха Център за административно обслужване на студенти във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий".

Лентата прерязаха ректорът проф. д-р Христо Бонджолов и заместник-ректорът по учебната дейност чл.-кор. проф. д.ф.н. Стоян Буров.

Центърът е създаден, за да се улесни и подобри обслужването на студентите и преподавателите, да се облекчи работата на факултетските ръководства, да се въведе контрол върху заплащането на студентските такси, да се спести извършването на дейности от междинни звена и да се пресекат възможностите за нарушения.

Крайната цел е преминаване към пълна електронизация и модернизация на административните процеси.

Университетският център включва три фронтофиса, които облужват студентите по всички учебни и административни въпроси на едно гише. Работата с изпитните протоколи, главни книги и осъществяване на връзка с деканатите, катедрите и преподавателите се извършва в така наречените бекофиси. Те са 5 и са разположени в ректората, пети корпус, факултета по изобразително изкуство, факултета по математика и информатика и в стопанския факултет. 

За студентите голямо улеснение е отпадането на ангажимента да представят документи за платени семестриални такси. Това ще се извършва служебно от счетоводството и центъра. Издаването на уверения и други административни документи ще бъде безплатно за студентите.

За преподавателите новото е, че протоколите за семестриалните изпити ще се генерират по електронен път в техните персонални профили и нанасянето на оценките ще става директно в електронната система от който и да е компютър в университета или друго място. На този етап съществуват законови ограничения за отпадането на главните книги, затова остава ангажиментът им да нанасят оценките при инспекторите в бекофисите.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net