Banner Top Demo
TPL_GK_LANG_MOBILE_MENU

Областният управител на Разград участва в заседание на Комитета за наблюдение на ОПРР

  • Written by  КИС 13
Форумът се проведе в София вчера Форумът се проведе в София вчера

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен участва в 11-то заседание на Комитета за наблюдение на Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020, което се проведе в София вчера.

Борислава Уудфорд, представител на Генерална дирекция "Градско и регионално развитие" на Европейската комисия, отбеляза по време на форума, че моментът е ключов за българското правителство и Европейската комисия  по отношение на формирането на бъдещия бюджет и политиката на сближаване в Европейския съюз след 2020 година. През тази годината елементите на финансовите инструменти трябва да станат оперативни, а Фондът на фондовете – функциониращ орган, който да докаже своята добавена стойност в системата.

До края на април 100% от ресурса на Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 година, който е в размер на над 3 млрд. лв., ще бъде отворен за кандидатстване от бенефициентите - обяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на оперативната програма Деница Николова.

До момента по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 година са обявени общо 13 процедури за кандидатстване на стойност малко над 2,8 млрд. лева. Към момента се отчита 68% договаряне по програмата и 28% разплатени мерки по нея. В изпълнение са 447 проекта, като най-голям процент от тях заемат проектите за енергийна ефективност на публични сгради, следвани от проектите за жилищни сгради, за образователна инфраструктура, за градска среда, социална и пътна инфраструктура. Предстои да бъдат обявени още 3 процедури – за енергийна ефективност в периферните райони, за деинституционализация на социалните услуги за възрастни и хора с увреждания и за развитие на регионален туризъм.

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РУСЕ

Пожар нанесе щети по къща в Русе

Задържаха контрабандни цигари за над 2500 лева на Дунав мост при Русе

Новите мобилни екипи на НАП - Русе започнаха да запечатват обекти

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ТЪРГОВИЩЕ

Полицията в Търговище хвана крадец на мобилен телефон

Завърши основният ремонт на детска градина "Приказка" в Търговище

Почистват от растителност пътя между търговищките села Стража и Черковна

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Проф. Георгий Станишев: "Експозиционният център на Клаудио Нарди е новаторски, но кореспондира и с българските архитектурни традиции"

Отново чистят от наноси река Белица във Великотърновско

Във Велико Търново обсъдиха промените в Закона за водите

Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ