TPL_GK_LANG_MOBILE_MENU

Окръжният съд в Разград получи висока оценка за дейността си през 2017

  • Written by  КИС 13
Окръжният съд в Разград получи висока оценка за дейността си през 2017

В Разград се състоя отчет за дейността на Окръжния съд през миналата година. На събитието имаше представители от Висшия съдебен съвет и Апелативния съд във Варна.

В Разградския окръжен съд е налице качествено правосъдие. Това сочи отчетът за дейността на институцията през миналата година. Анализът показва, че повечето от съдебните актове са потвърдени. Въпреки проблемите с материалната база и недостига на вещи лица, магистратите се справят с отговорност и професионализъм, бе оценката, която бе дадена за работата на разградския окръжен съд.

Беше отчетена изключително голяма натовареност в Районните съдилища в Разград и Кубрат, като тя надминава средната за страната. В рамките на Апелативния съдебен район пък най-натовареният Окръжен съд е разградският. Той е по-натоварен и от Варненския окръжен съд, сочат още данните. Резултатите в работата са бързина на съдопроизводството, голям брой дела, високо качество на съдебните актове. Гостите поднесоха поздравления и за социалната активност на Окръжен съд - Разград. Проблемът, който се очертава, е отдалечеността от столицата, което затруднява правораздаването и го бави, има и разходи.

Обмислят се решения за регулиране на неравномерността на натовареност на съдебните институции в страната. Тази регулация ще доведе електронното правосъдие, коментираха представителите на Висшия съдебен съвет. Един от способите за това е централизирана електронна обработка на заповедните производства. Друг способ за избягване неравномерността в натовареността на съдилищата е регулиране чрез промени в подсъдността.

По повод изявленията на главния прокурор Сотир Цацаров за окрупняване структурите на прокуратурата, представителите на Висшия съдебен съвет заявиха, че в системата на съдилищата това не се предвижда, структурата на прокуратурата не е задължително да се следва от съдилищата. 

Председателят на Окръжния съд Лазар Мичев съобщи, че вече е отпусната сума от Висшия съдебен съвет за ремонт на сградата на разградската институция в размер на 50 000 лева.

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РУСЕ

Малката Лора от село Басарбово се нуждае от подкрепа

Диви животни нанасят щети за милиони на земеделци в Русенско

Русенският университет получи изключително висока оценка от Агенцията за акредитация

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ТЪРГОВИЩЕ

Готвят промени в наредбата за наемане на общински жилища в Търговище

Проблемите на хората с увреждания в Търговище и как Общината реагира на предизвикателствата

Десетки отбелязаха 181-та годишнина от рождението на Васил Левски в Търговище

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Великотърновският университет вече прие над 1000 нови студенти

Във великотърновско се провежда Европейското първенство по спортно ориентиране

Гости от Виетнам бяха на посещение днес във Великотърновския университет

Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ