Banner Top Demo
TPL_GK_LANG_MOBILE_MENU

Седмокласниците в област Разград с добри резултати на националното външно оценяване

  • Written by  КИС 13
Седмокласниците в област Разград с добри резултати на националното външно оценяване

Област Разград се доближи до "златната среда" след националното външно оценяване при седмокласниците. По-доброто представяне е благодарение най-вече на завишения с 10 точки резултат по математика.

Тенденцията, оформила се при националното външно оценяване в страната, според която тази година седмокласниците се представят по-добре по математика, отколкото по български език и литература, важи и за Разградска област.

По математика ръстът в резултатите е около 50%. Преди година седмокласниците са събрали едва 20 точки от 100 възможни, а сега са стигнали до малко над 30, което се равнява на оценка над 3,50. Според началника на Регионалното управление на образованието Ангел Петков, доброто представяне се дължи на по-високия процент на решавалите втори модул.

Радостната новина след националното външно оценяване е, че тази година облат Разград не е на дъното на класацията, като е достигнала почти до "златната среда". Средният резултат за страната и по двата предмета е само с по около 10 точки по-висок от този за Област Разград.

От Регионалното управление на образованието съобщиха, че от 13 юни седмокласниците ще могат да получат служебните си бележки с резултатите от националното външно оценяване от училищата, в които се обучават.

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РУСЕ

Пожар нанесе щети по къща в Русе

Задържаха контрабандни цигари за над 2500 лева на Дунав мост при Русе

Новите мобилни екипи на НАП - Русе започнаха да запечатват обекти

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ТЪРГОВИЩЕ

Полицията в Търговище хвана крадец на мобилен телефон

Завърши основният ремонт на детска градина "Приказка" в Търговище

Почистват от растителност пътя между търговищките села Стража и Черковна

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Проф. Георгий Станишев: "Експозиционният център на Клаудио Нарди е новаторски, но кореспондира и с българските архитектурни традиции"

Отново чистят от наноси река Белица във Великотърновско

Във Велико Търново обсъдиха промените в Закона за водите

Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ