Banner Top Demo
TPL_GK_LANG_MOBILE_MENU

Осмото издание на Капанския събор край Разград ще се проведе на 16 юни

  • Written by  КИС 13
Осмото издание на Капанския събор край Разград ще се проведе на 16 юни

На 16 юни в местността "Пчелина" край Разград ще се проведе oсмото издание на Капанския събор.

То е организирано от Общината под патронажа на кмета д-р Валентин Василев. Съборът е от местно и национално значение, като утвърждава уникалния капански фолклор и запазва автентичното му звучене.

Събитието започва в 10:00 часа, като в началото ще бъде отслужен водосвет, стана ясно на пресконференция за събитието. Децата от танцов ансамбъл "Лудогорче" ще открият събора.

Записани за участие са 35 художествени състава, 11 индивидуални изпълнители, общо 630 участници ще излязат на сцената, като за сравнение през миналата година са били 500. Сред тях има 11 детски колектива. Участниците са от Разград, Гецово, Осенец, Дряновец, Кривня, Просторно, Сеново, Синя вода, Сейдол, Бисерци, Юпер.

Освен богатата фолклорна програма, ще има атракцион за децата. За тях е е предвидена и работилница за приложни изкуства, където ще могат да изработват традиционни украшения, да се учат да плетат, бродират и да рисуват капански кукли.

Зрителите ще могат да се насладят на новата музикално-танцова постановка – "Капанска сватба".

"Ще пресъздадем един от най-значимите фолклорни ритуали, опитал съм да събере най-характерните моменти от Капанската сватба в постановката", коментира директорът на Капанския ансамбъл Светослав Митев.

Веднага след участието на Капански ансамбъл ще започне заключителният концерт на оркестър "Канарите".

Организаторите съобщиха, че за желаещите да посетят Капанския събор са осигурени безплатни автобуси през целия ден по следния маршрут. Автобусите тръгват от Автогара - Разград в 09:00, 11:30, 17:00 и 20:00 часа. От спирка "Колибата" на "Пчелина" към Разград пък автобусите ще пътуват в следните часове: 09:30, 12:00, 17:30 и 20:30 часа.

Пълен запис от провелата се днес пресконференция на Община Разград с подробности от програмата и събитията, които ще бъдат част от предстоящото осмо издание на Капанския събор вижте ТУК!

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РУСЕ

Пожар нанесе щети по къща в Русе

Задържаха контрабандни цигари за над 2500 лева на Дунав мост при Русе

Новите мобилни екипи на НАП - Русе започнаха да запечатват обекти

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ТЪРГОВИЩЕ

Полицията в Търговище хвана крадец на мобилен телефон

Завърши основният ремонт на детска градина "Приказка" в Търговище

Почистват от растителност пътя между търговищките села Стража и Черковна

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Проф. Георгий Станишев: "Експозиционният център на Клаудио Нарди е новаторски, но кореспондира и с българските архитектурни традиции"

Отново чистят от наноси река Белица във Великотърновско

Във Велико Търново обсъдиха промените в Закона за водите

Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ