TPL_GK_LANG_MOBILE_MENU

Само три училища в Разградско са попълнили обявените места, девет паралелки ще бъдат закрити

  • Written by  КИС 13
Само три училища в Разградско са попълнили обявените места, девет паралелки ще бъдат закрити

Приключи записването на осмокласниците в гимназиите в област Разград след първото класиране.

Данните от Регионалното управление на образованието сочат, че едва три училища са успели напълно да окомплектоват обявените паралелки.

В Разградска област се закриват девет паралелки и половина. Нулев е приемът в селскостопанската гимназия в Завет – в обявените три паралелки са кандидатствали съответно 2, 5 и 0 желаещи да продължат образованието си там. В Кубрат отпада паралелката "Производство на облекло от текстил" с трима кандидати, "Софтуер и хардуер" в Лозница – с двама кандидати, "Природни науки" в ПГ в Кубрат – двама кандидати, "Облекло и шивачество" в Гимназията по облекло в Разград, "Технология на фармацевтичното и парфюмерийното производство" в гимназия "Мария Кюри" в Разград – трима кандидати, смесената паралелка "Стругари/Заварчици" в "Ш. Петьофи" – Разград. Отпада и половината паралелка "Мебелист" в Гимназията по транспорт и строителство в Разград /без кандидати/. Остава защитената паралелка "Дограма и стъклопоставяне", за там има шестима кандидати, а към тях ще прибавят и три деца със специални образователни потребности.

Потвърдиха се прогнозите, че три разградски училища ще успеят да окомплектоват напълно паралелките си още след първото класиране. Както се очакваше Природо-математическата гимназия "Акад. Никола Обрешков", Гимназията с преподаване на чужди езици "Екзарх ЙосифЕ и Националната техническа гимназия "Шандор Петьофи" вече имат по четири пълни паралелки след 7-и клас. 100% запълване има и в паралелките "Природни науки" в исперихската гимназия "Васил Левски", "Чужди езици" в СУ "Хр. Ботев" – Кубрат, "Митническа и данъчна администрация" в Гимназията по икономика "Робер Шуман" – Разград и "Механизация на селското стопанство" в селскостопанската гимназия в Исперих.

Подадените заявления от кандидат-гимназистите в областта са общо 875. Неподадени са 131 заявления – на тези деца, кандидатстващи в Спортното училище, в други области на страната и на деца с поправителни изпити. Очаква се част от тях да се появят на третото класиране и до началото на новата учебна година паралелките, които са малко под минимума сега, да бъдат запълнени.

За пръв път тази година към подходящи за тях паралелки най-напред са били насочени 4 деца с хронични заболявания и 51 със специални образователни потребности.

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РУСЕ

Свободни работни места в област Русе към 16 юли

831 са новооткритите случаи на онкозаболявания в област Русе от началото на годината

Лекари и медицински сестри протестираха днес в Русе

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ТЪРГОВИЩЕ

Търговище ще отбележи 181 години от рождението на Левски

Непълнолетен е с опасност за живота след тежка катастрофа край Търговище /ОБНОВЕНА/

Тежка катастрофа край Попово прати двама младежи в болница

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Великотърновският университет вече прие над 1000 нови студенти

Във великотърновско се провежда Европейското първенство по спортно ориентиране

Гости от Виетнам бяха на посещение днес във Великотърновския университет

Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ