TPL_GK_LANG_MOBILE_MENU

Запознаха деца от Разград с вредното въздействие на наркотиците

  • Written by  КИС 13
Децата от "Еко лято 2018" посетиха Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МК/ и Превантивно-информационния център /ПИЦ/ по наркотични вещества към Общински съвет по наркотични вещества /ОБСНВ/ в Разград Децата от "Еко лято 2018" посетиха Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МК/ и Превантивно-информационния център /ПИЦ/ по наркотични вещества към Общински съвет по наркотични вещества /ОБСНВ/ в Разград

Децата от "Еко лято 2018" посетиха Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МК/ и Превантивно-информационния център /ПИЦ/ по наркотични вещества към Общински съвет по наркотични вещества /ОБСНВ/ в Разград.

Те бяха разделени на две групи, като едната беше в МК, а другата в ПИЦ, след което се размениха.

Секретарят на МК проведе обучителен модул "Правила, норми, отговорности пред младите хора". Чрез интерактивни методи и познанията на участниците бяха изведени най-важните правила за поведение през летните месеци, за да не допускат противообществени прояви.

Секретарят на ОБСНВ и експертите от ПИЦ пък запознаха децата с темите "Чувствата на моето лице", "Думите изразяващи чувства" /или т.нар."скрити чувства"/, "Какво мога да направя, когато изпитвам определени чувства?", "Лошата дума" и не на последно място темата за "Химичните вещества". Чрез интерактивни методи децата се научиха как да разпознават своите чувства и емоции и как да се справят с тях. Интерес предизвика и темата за химичните вещества, в която те бяха запознати с въздействието от употребата и злоупотребата с наркотици и новите модерни вещества.

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РУСЕ

Свободни работни места в област Русе към 16 юли

831 са новооткритите случаи на онкозаболявания в област Русе от началото на годината

Лекари и медицински сестри протестираха днес в Русе

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ТЪРГОВИЩЕ

Търговище ще отбележи 181 години от рождението на Левски

Непълнолетен е с опасност за живота след тежка катастрофа край Търговище /ОБНОВЕНА/

Тежка катастрофа край Попово прати двама младежи в болница

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Великотърновският университет вече прие над 1000 нови студенти

Във великотърновско се провежда Европейското първенство по спортно ориентиране

Гости от Виетнам бяха на посещение днес във Великотърновския университет

Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ