Banner Top Demo
TPL_GK_LANG_MOBILE_MENU

Какво ще видим на тазгодишния Панаир на киселото мляко в Разград

  • Written by  КИС 13
Какво ще видим на тазгодишния Панаир на киселото мляко в Разград

От 23 до 25 юли в Разград ще се проведе 17-то издание на Панаира на киселото мляко и Фестивала на народните традиции и художествени занаяти.

В тридиневната програма има разнообразни кулинарни конкурси, занаятчийски работилници и забавни състезания за малки и големи.

Днес на брифинг главният експерт "Култура, спорт, туризъм" в Община Разград Виолета Антонова обяви подробности около програмата на Панаира.

Първото събитие ще бъде дефиле на гостуващите танцови групи от шест държави: Коста Рика, Филипини, Беларус, Мексико, Черна гора и България. Официалното откриване на Панаира на киселото мляко и Фестивал на народните традиции и художествени занаяти ще бъде на 23 юли в 20;30 часа на открита сцена на площад "Момина чешма". Телевизия КИС 13 за поредна година ще излъчи НА ЖИВО вечерните концерти в трите фестивални дни от 20:30 часа.

През втория фестивален ден в Етнографския музей ще се проведе конкурс за домашно приготвено кисело мляко, традиционни ястия и десерти. От 17:30 часа на площад "Независимост" местната етнографска група "Капанци" ще представи  спектакъла "Колелото на живота". 

Кулминацията на 25 юли ще бъде конкурсът за Кралица и Крал на Панаира. Вечерта на същия ден Панаирът ще бъде официално закрит.

За най-малките са предвидени много забваления, сред които работилницата "Първи стъпки в занаята" и конкурса за детска рисунка "Фестивала на млякото и традициите".

70 майстори ще представят 22 категории занаяти и приложни изкуства. Базарът на киселото мляко ще заема 9 шатри. Там ще има и домашно приготвени баници, тестени изделия, кашкавал и сирене от селата Гецово, Балкански, Дряновец, Осенец и Побит камък.

Пълен запис от брифинга, с подробности от програмата на Панаира, вижте ТУК!

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РУСЕ

Пожар нанесе щети по къща в Русе

Задържаха контрабандни цигари за над 2500 лева на Дунав мост при Русе

Новите мобилни екипи на НАП - Русе започнаха да запечатват обекти

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ТЪРГОВИЩЕ

Полицията в Търговище хвана крадец на мобилен телефон

Завърши основният ремонт на детска градина "Приказка" в Търговище

Почистват от растителност пътя между търговищките села Стража и Черковна

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Проф. Георгий Станишев: "Експозиционният център на Клаудио Нарди е новаторски, но кореспондира и с българските архитектурни традиции"

Отново чистят от наноси река Белица във Великотърновско

Във Велико Търново обсъдиха промените в Закона за водите

Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ