TPL_GK_LANG_MOBILE_MENU

Русенският университет бе единственият български участник по време на Консорциума 16+1

  • Written by  КИС 13
Заместник-ректорите д-р Пламен Даскалов /в средата/ и проф. д-р Юлиана Попова /вляво/ представяха университета на събитията, които се състояха в края на месец септември в град Нови Сад, Сърбия Заместник-ректорите д-р Пламен Даскалов /в средата/ и проф. д-р Юлиана Попова /вляво/ представяха университета на събитията, които се състояха в края на месец септември в град Нови Сад, Сърбия

Русенският университет бе единственото българско висше учебно заведение, което се включи в Четвъртата международна среща на институциите за висше образование от Централна и Източна Европа и Китайската Народна Република /Консорциум 16+1/ и Петия диалог за политики в образованието.

РУ стана и един от новоприетите членове на организацията, заедно с още 22 висши учебни заведения.

Заместник-ректорите д-р Пламен Даскалов и проф. д-р Юлиана Попова представяха университета на събитията, които се състояха в края на месец септември в град Нови Сад, Сърбия. На срещите присъстваха представители от 80 университета в Китай и от 16 държави от Централна и Източна Европа.

На откриването на конференцията присъстваха министърът на образованието, науката и технологичното развитие на Република Сърбия, Младен Шарчевич, заместник-министърът на образованието на Китай, Д.У. Жанюан, председателят на провинциалното правителство на Войводина Игор Мирович, кметът на Нови Сад Милош Вучевич и ректорът на университета в Нови Сад проф. д-р Душан Николич, като домакин.

По време на четири работни срещи бяха проведени дискусии на теми като международно сътрудничество, създаване на капацитет в областта на висшето образование, технологиите и иновациите, важността от обмен на информация и други ресурси между университетите, съвременни програми за обучение, програми за мобилност и международни конференции и срещи.

В един от панелите се състоя и договаряне на пряко сътрудничество с някои китайски университети, като към Русенския университет бе проявен голям интерес.

В края на Консорциума бе приета Платформата за съвместно изграждане на капацитет на университетите в страните от Централна и Източна Европа и Китай в областта на висшето образование, която е с особена важност за по-нататъчното сътрудничество между университетите.

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РАЗГРАД

Какво ще видим на тазгодишния Панаир на киселото мляко в Разград

Съдът в Разград отмени решението за заплатите на зам.-председателите на Общинския съвет

ОУ "Васил Левски" - Разград ще отбележи тържествено годишнината от рождението на Васил Левски

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ТЪРГОВИЩЕ

Ремонтират тротоарите по улица "Ал. Стамболийски" в Търговище

Група от румънския град Търговище посети съименника му в България

Търговище ще отбележи 181 години от рождението на Левски

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Великотърновският университет вече прие над 1000 нови студенти

Във великотърновско се провежда Европейското първенство по спортно ориентиране

Гости от Виетнам бяха на посещение днес във Великотърновския университет

Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ