TPL_GK_LANG_MOBILE_MENU

Митницата задържа 1000 литра нелегално гориво в Русе

  • Written by  КИС 13
Акцизната стока е открита в товарното отделение на "Форд Транзит", движещ се в района на Източна промишлена зона Акцизната стока е открита в товарното отделение на "Форд Транзит", движещ се в района на Източна промишлена зона

Инспектори от отдел "Митническо разузнаване и разследване" на Митница - Русе задържаха контейнер с 1000 литра гориво без документи.

Акцизната стока е открита в товарното отделение на "Форд Транзит", движещ се в района на Източна промишлена зона.

На 07 февруари по време на операция, свързана със засиления контрол върху транспортирането на акцизни стоки, инспекторите забелязали превозното средство в района до местен хипермаркет. Направило им впечатление преустройството в товарния отсек на автомобила.

Превозното средство е спряно за проверка, в хода на която е установено, че в товарното помещение се държат 2 броя PVC танк-контейнери с фабрична маркировка за вместимост 1000 литра. Единият е бил пълен с жълта течност със специфичен мирис на нефтопродукт, а другият - празен.

Шофьорът на превозното не могъл да представи документи, удостоверяващи плащането, начисляването или обезпечаването на дължимия за стоката акциз. Откритата стока е иззета. Превозното средство също е задържано.

Проби от нефтопродукта са изпратени за лабораторен анализ. Предвид количеството на стоката, размерът на санкцията за това нарушение възлиза на 1293,29 лв. На нарушителя ще бъде потърсена административнонаказателна отговорност.

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Предстои голямо залесяване във Велико Търново

59-годишен мъж открадна колело в село Михалци

Задържаха мъж опитал да проникне в букмейкърски пункт във Велико Търново

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РАЗГРАД

Община Разград спечели обжалването за "Орел"

Министърът на образованието Красимир Вълчев посети Разград

Ученици от интерната в Завет посетиха Окръжния съд в Разград

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ТЪРГОВИЩЕ

Две села в община Търговище получават по 10 000 лева за благоустройство

Община Търговище е шеста в България по прозрачност

Ремонтът на ОУ "Христо Ботев" в Търговище ще приключи по график