TPL_GK_LANG_MOBILE_MENU

Русенският университет получи две награди за принос в развитието на електрическата мобилност в България

  • Written by  КИС 13
Чрез отличията, организацията изразява своята признателност към отдадените, работещи в направление "Електрическа мобилност" професионалисти Чрез отличията, организацията изразява своята признателност към отдадените, работещи в направление "Електрическа мобилност" професионалисти

За седма поредна година Националната браншова организация за електрическа мобилност ИКЕМ връчи Годишните награди "Кубратов меч" – за принос в развитието на електрическата мобилност в България през 2017 година, като два от призовете идват в Русе.

Чрез отличията, организацията изразява своята признателност към отдадените, работещи в направление "Електрическа мобилност" професионалисти.

Русенският университет е отличен за приноса си в сферата на електрическата мобилност и за осъществяването на квалификационни обучителни курсове на преподаватели и специалисти по електромобили в областта на висшето образование. Наградени в тази категория също са Висшето транспортно училище "Тодор Каблешков" и Европейския политехнически институт – Перник.

Преподавателят в Русенския университет – проф. Росен Иванов получи приз за научния си принос към електрическата мобилност и за международното признание на постиженията му от Руската и Украинската транспортни академии.

Голямата награда "Кубратов меч" за цялостен принос в сферата на електрическата мобилност в България, за разработка на цяла гама зарядни станции за електрически превозни средства и развойна дейност в тази област, беше връчена на "Елпром ЕМЗ" - гр. Шабла, с управител Димитър Арнаудов.

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Великотърновският университет отбелязва своята 55-та годишнина и патронния си празник

Предстои голямо залесяване във Велико Търново

59-годишен мъж открадна колело в село Михалци

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РАЗГРАД

С общоградско тържество Разград отбеляза 24-ти май

Удостоиха четирима разградчани с наградите "Златен пегас" и "Никола Икономов"

Обсъдиха промяната в регулацията до блок "Дан Колов" в Разград

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ТЪРГОВИЩЕ

Връчиха годишните награди за образование, култура и изкуство в Търговище

Поглед към бъдещето - изчезват ли занаятите в България?

15 кучета от приюта в Търговище са намерили своя стопанин от началото на годината