TPL_GK_LANG_MOBILE_MENU

Фестивал събира българските географи в Русе

  • Written by  КИС 13
На 21 и 22 април 2018 година за четвърта поредна година ще се проведе Българският географски фестивал, като тази година домакин е град Русе На 21 и 22 април 2018 година за четвърта поредна година ще се проведе Българският географски фестивал, като тази година домакин е град Русе

На 21 и 22 април 2018 година за четвърта поредна година ще се проведе Българският географски фестивал, като тази година домакин е град Русе. Събитието популяризира географското познание и е най-голямото по рода си. В него се очаква участие да вземат няколкостотин души от цялата страна.

Уникалният формат на фестивала позволява на едно място да се съберат представители на академичната география, бизнес предприемачи, учители, ученици, студенти, представители на неправителствени организаци и др. Мисията на фестивала е свързано именно с установяването на мостове между отделните проявления на географията в нашето общество – образование, бизнес и наука.

"Фестивалът вече е традиция, пролетно събитие, което стотици ученици, учители и почитатели на географията очакват с нетърпение. Причината за техния ентусиазъм е ясна – Българският географски фестивал създава страхотни емоции, незабравими спомени и много смисъл", споделя Димитър Желев от Географ БГ.

Програмата на фестивала включва научно-популярни презентации и изложби, ученичически състезания по уникални за България за формати, демонстрационни щандове. Тази година в програмата е предвидена и демонстрация на дронове във връзка с тяхната изследователска роля в географската наука. Сред презентаторите на фестивала тази година утвърдени учени и изследователи като проф. Христо Пимпирев, доц. Георги Бърдаров, доц. Стелиян Димитров.

Фестивалната програма започва от 10:00 ч. 21 април и продължава до 12:30 ч. на 22 април 2018 г. Основната част от събитията ще бъдат проведени в Доходното здание на град Русе. Като предфестивално събитие на 20 април вечерта от 18:00 часа в зала "Европа" на Доходното здание гражданите и гостите на Русе ще могат да посетят срещата-разговор с известния жунралист Симеон Идакиев и с географа писател доц. Георги Бърдаров.

Съорганизатори на географския фестивал са Географ БГ - победители в Промяната 2016/2017 (най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява в партньорство с фондация "Промяната" (част от мрежата на Reach for Change), Община Русе, Българското географско дружество и СУЕЕ "Св. Константин-Кирил Философ". Спонсор на събитието е издателство "Булвест 2000".

Фестивалът се осъществява с подкрепата на РУО – Русе, и в партньорство с Reach for Change Bulgaria, National Geographic България, Geographica Ltd, Български антарктически съюз, фондация "Русе - град на свободния дух", фондация "Еконт", хотел "Рига", хотел "Дунав", Here Bulgaria, Издателство "Атласи", Уикипедия България, Център за иновации и компетентности, Геолого-географски факултет на СУ "Св. Климент Охридски" и катедра "География", Исторически факултет ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" и др.

Подробната програма на Българския географски фестивал – Русе 2018, можете да откриете в сайта на Географ БГ (www.geograf.bg).

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РАЗГРАД

Какво ще видим на тазгодишния Панаир на киселото мляко в Разград

Съдът в Разград отмени решението за заплатите на зам.-председателите на Общинския съвет

ОУ "Васил Левски" - Разград ще отбележи тържествено годишнината от рождението на Васил Левски

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ТЪРГОВИЩЕ

Ремонтират тротоарите по улица "Ал. Стамболийски" в Търговище

Група от румънския град Търговище посети съименника му в България

Търговище ще отбележи 181 години от рождението на Левски

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Великотърновският университет вече прие над 1000 нови студенти

Във великотърновско се провежда Европейското първенство по спортно ориентиране

Гости от Виетнам бяха на посещение днес във Великотърновския университет

Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ