Banner Top Demo
TPL_GK_LANG_MOBILE_MENU

Мазутни петна и пластмасови боклуци замърсяват река Дунав край Русе

  • Written by  КИС 13
Мазутни петна и пластмасови боклуци замърсяват река Дунав край Русе

Мазутни петна и пластмасови боклуци са замърсили крайбрежието на река Дунав край Русе в района на индустриалната зона в посока Мартен.

От натрупаните отпадъци се носела и неприятна миризма, установила проверка на Регионалната инспекция по околната среда и водите. Присъствали са и представители на няколко оператори, които извършват дейност на площадката на бившето КТМ, най-вече свързани със съхранението и преработката на нефт и нефтени продукти.

От водата са взети водни проби, които ще се изпитват по основните показатели за качество на водите на река Дунав. Резултатите ще станат ясни до седмица, като за установеното замърсяване ще бъде уведомен и областният управител на област Русе.

Бреговата ивица на реката е държавна собственост и трябва да бъде почистена от съответните власти. От своя страна представители на операторите, присъствали на проверката, са се ангажирали в кратки срокове да почистят замърсения участък от река Дунав.

В този район се зауства и канализацията на част от територията на Мартен, която няма собственик и оператор, тъй като е изградена при строителството на бившия комбинат за тежко машиностроене в Русе, уточняват от РИОСВ.

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РАЗГРАД

Инвестират още над 5 милиона лева в община Разград

Приеха общинската програма за закрила на детето в Разград

Телефонни измами за над 10 хиляди лева са реализирани в област Разград от началото на 2018

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ТЪРГОВИЩЕ

Полицията в Търговище хвана крадец на мобилен телефон

Завърши основният ремонт на детска градина "Приказка" в Търговище

Почистват от растителност пътя между търговищките села Стража и Черковна

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Проф. Георгий Станишев: "Експозиционният център на Клаудио Нарди е новаторски, но кореспондира и с българските архитектурни традиции"

Отново чистят от наноси река Белица във Великотърновско

Във Велико Търново обсъдиха промените в Закона за водите

Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ