Banner Top Demo
TPL_GK_LANG_MOBILE_MENU

Пореден опит за продажба на бившето ЛВЗ в Русе

  • Written by  КИС 13
Пореден опит за продажба на бившето ЛВЗ в Русе

За пореден път правят опит за продажба на бившето ЛВЗ в Русе. След неуспешния търг преди три седмици, е насрочен нов за 29 юни.

Цената, на която продават активите на фалиралото преди 5 години дружество е малко над 7,8 милиона лева. Тя е с около 2 милиона по-ниска от проведения в края на май търг.

Става дума за 178 декара земя и 80 сгради в жилищната зона на Русе с изградена инфраструктура. Повечето от постройките обаче нямат функционална и техническа стойност. Само една малка част от сградите са в такова състояние, което позволява да се извърши ремонт или реконструкция. При огледите през годините е установено, че на много места липсват покривите или са в критично състояние. Подземните тръбопроводи пък са били прекъснати и най-вероятно няма да е възможно тяхното използване.

Цената от 7,8 милиона лева, която се иска за продажбата на активите на завода е с почти 10 милиона по-ниска от предложената на първия търг през 2013 година. 

Припомняме, че още при обявяването в несъстоятелност се оказа, че предприятието дължи 23 милиона лева само на един от кредиторите. 

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РАЗГРАД

Инвестират още над 5 милиона лева в община Разград

Приеха общинската програма за закрила на детето в Разград

Телефонни измами за над 10 хиляди лева са реализирани в област Разград от началото на 2018

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ТЪРГОВИЩЕ

Полицията в Търговище хвана крадец на мобилен телефон

Завърши основният ремонт на детска градина "Приказка" в Търговище

Почистват от растителност пътя между търговищките села Стража и Черковна

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Проф. Георгий Станишев: "Експозиционният център на Клаудио Нарди е новаторски, но кореспондира и с българските архитектурни традиции"

Отново чистят от наноси река Белица във Великотърновско

Във Велико Търново обсъдиха промените в Закона за водите

Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ