Banner Top Demo
TPL_GK_LANG_MOBILE_MENU

Русенският университет получи изключително висока оценка от Агенцията за акредитация

  • Written by  КИС 13
Русенският университет получи оценка 9.44 по десетстепенната скала от Националната агенция по оценяване и акредитация /НАОА/ за следващите шест години Русенският университет получи оценка 9.44 по десетстепенната скала от Националната агенция по оценяване и акредитация /НАОА/ за следващите шест години

Русенският университет получи оценка 9.44 по десетстепенната скала от Националната агенция по оценяване и акредитация /НАОА/ за следващите шест години.

Решението е взето на заседание вчера от Акредитационния съвет на НАОА. На базата на констатациите от извършеното оценяване институционалният капацитет на Русенски университет "Ангел Кънчев" е съобразен с утвърдените капацитети на професионалните направления и специалностите от регулираните професии.

Предишната институционална акредитация на висшето училище бе през юни 2012 години с оценка 9.28.

Сред силните страни на Русенския университет, записани в доклада на Постоянната комисия по технически науки, са: стратегическото географско разположение, като единствен държавен университет в областите Русе, Разград, Силистра, Търговище, Видин и Монтана и утвърдения му авторитет в трансграничния българо-румънски регион и Дунавското пространство; силно развитата и непрекъснато обновяваща се вътрешна университетска система за оценяване и поддържане на качеството на обучението и на академичния състав; висококвалифицирания академичен състав; модерната материална база с осигурен достъп за хора с увреждания; високата ефективност на научноизследователската дейност, обезпечена от многопрофилността на университета; мултифункционалната инфраструктура за провеждане на международни и национални научни, образователни, професионални и други форуми; водещите позиции при изпълнението на международни проекти и мобилност на преподаватели, студенти и докторанти, както и широката извънаудиторна клубна студентска дейност.

"Много трудно е повишаване на оценката в скалата след 9.00, но ние заедно го постигнахме", каза ректорът на Русенския университет чл.-кор. проф. Христо Белоев и благодари на екипите на факултетите, катедрите и звената, както и на всички служители за всеотдайната работа и за приноса им за постигнатия изключителен резултат.

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РАЗГРАД

Инвестират още над 5 милиона лева в община Разград

Приеха общинската програма за закрила на детето в Разград

Телефонни измами за над 10 хиляди лева са реализирани в област Разград от началото на 2018

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ТЪРГОВИЩЕ

Полицията в Търговище хвана крадец на мобилен телефон

Завърши основният ремонт на детска градина "Приказка" в Търговище

Почистват от растителност пътя между търговищките села Стража и Черковна

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Проф. Георгий Станишев: "Експозиционният център на Клаудио Нарди е новаторски, но кореспондира и с българските архитектурни традиции"

Отново чистят от наноси река Белица във Великотърновско

Във Велико Търново обсъдиха промените в Закона за водите

Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ