Banner Top Demo
TPL_GK_LANG_MOBILE_MENU

Проф. Александър Сладковски стана "Доктор хонорис кауза" на Русенския университет

  • Written by  КИС 13
Тържественото заседание на Академичния съвет бе водено от ректора чл.-кор. проф. Христо Белоев, а на него присъстваха първият секретар на посолството на Република Полша – Якоб Плашински и зам.-ректорът на Силезийския университет – проф. Богуслав Лазарас Тържественото заседание на Академичния съвет бе водено от ректора чл.-кор. проф. Христо Белоев, а на него присъстваха първият секретар на посолството на Република Полша – Якоб Плашински и зам.-ректорът на Силезийския университет – проф. Богуслав Лазарас

Професорът в Силезийския технологичен университет в Катовице, Полша – Александър Сладковски беше удостоен с почетното звание "Доктор хонорис кауза" на Русенския университет "Ангел Кънчев" на тържествено заседание на Академичния съвет.

Проф. Сладковски е 45-ят носител на Почетното звание. За отличието той бе номиниран от проф. д-р Велизара Пенчева – председател на Общото събрание на Русенския университет, доц. д-р Васко Добрев – декан на Транспортния факултет и проф. дтн Росен Иванов.

Проф. Сладковски получи почетното звание заради богатата си преподавателска и научноизследователска дейност, а мотиви за удостояването му са неговият принос за развитието на транспортната наука и логистиката в международен мащаб, за интернационализацията на образованието и за подпомагане на научноизследователската дейност и учебния процес на Русенския университет.

Тържественото заседание на Академичния съвет бе водено от ректора чл.-кор. проф. Христо Белоев, а на него присъстваха първият секретар на посолството на Република Полша – Якоб Плашински и зам.-ректорът на Силезийския университет – проф. Богуслав Лазарас.

След удостояването си с почетното звание "Доктор хонорис кауза" проф. Сладковски произнесе академично слово, в части на български, полски, английски и руски език, посветено на сътрудничеството между учени, университети, региони и държави. Проф. Сладковски се обърна към младите учени с препоръката да не се отказват пред трудностите, които срещат по пътя си, да се стремят към сътрудничество със свои колеги в чужбина и да си поставят високи цели. В думите си към хабилитирания състав на университета той посочи, че е много важно да се създават условия за разпространение на научната информация

"Научните изследвания в нашите страни не са по-лоши от изследванията на учени от западните държави. И причината не е, че няма добро финансиране. Главното е в разпространение на актуална научна информация, която да е достъпна за широк кръг учени в международен мащаб".

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РАЗГРАД

Инвестират още над 5 милиона лева в община Разград

Приеха общинската програма за закрила на детето в Разград

Телефонни измами за над 10 хиляди лева са реализирани в област Разград от началото на 2018

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ТЪРГОВИЩЕ

Полицията в Търговище хвана крадец на мобилен телефон

Завърши основният ремонт на детска градина "Приказка" в Търговище

Почистват от растителност пътя между търговищките села Стража и Черковна

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Проф. Георгий Станишев: "Експозиционният център на Клаудио Нарди е новаторски, но кореспондира и с българските архитектурни традиции"

Отново чистят от наноси река Белица във Великотърновско

Във Велико Търново обсъдиха промените в Закона за водите

Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ