Banner Top Demo
TPL_GK_LANG_MOBILE_MENU

Новите мобилни екипи на НАП - Русе започнаха да запечатват обекти

  • Written by  КИС 13
Тази сутрин запечатана за това нарушение осъмна баничарница в квартал "Чародейка" Тази сутрин запечатана за това нарушение осъмна баничарница в квартал "Чародейка"

Новите служители за оперативни дейности от сектор "Мобилни групи" в офиса на НАП в Русе изненадаха доста от рискуващите да не издават касови бележки търговци в Русенско и съседните региони.

Тази сутрин запечатана за това нарушение осъмна баничарница в квартал "Чародейка", преди 2 седмици това сполетя бензиностанция по пътя за София, а скоро предстои русенските инспектори да сложат стикери за прекратяване на продажбите и на търговски обекти в Силистра.

За близо месец новоназнечените инспектори по приходите към главна дирекция "Фискален контрол" доказаха, че новата структура на НАП в това направление дава ефективни резултати. Ситуирани като звено към Централното управление на агенцията и с активното съдействие на Териториалната дирекция във Варна, новите екипи от проверяващи са с повишена функционалност и независимост от регионални влияния.

В практиката се доказа със своята рационалност и нововъведеното профилиране на отделни групи за извършване само на проверки на търговски обекти или за наблюдение на дейността на рискови търговци. Контролните действия се осъществяват на място или косвено, чрез използване на електронния и документален потенциал на НАП.

Тази специализация осигурява от едните широта в предварителния анализ на риска, което дава на другите повишена оперативност и конкретност при осъществяването на директните проверки. Голямо предимство на новите мобилни групи е, че работят във всички региони – напр. русенски екипи извършват контролни действия във варненско, шуменско или Разград. Служителите са непознати за местните търговци и лесно влизат в ролята на тайни клиенти.

Досега младите хора от мобилните групи в офиса на НАП в Русе са извършили 68 проверки за издаване на касови бележки, в които са съставили 11 актове за установяване на административно нарушение. Заедно с публични изпълнители са участвали в 5 мероприятия за събиране на просрочени данъчни задължения, чрез изземване на касовата наличност в търговски обекти на длъжници.

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РАЗГРАД

Инвестират още над 5 милиона лева в община Разград

Приеха общинската програма за закрила на детето в Разград

Телефонни измами за над 10 хиляди лева са реализирани в област Разград от началото на 2018

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ТЪРГОВИЩЕ

Полицията в Търговище хвана крадец на мобилен телефон

Завърши основният ремонт на детска градина "Приказка" в Търговище

Почистват от растителност пътя между търговищките села Стража и Черковна

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Проф. Георгий Станишев: "Експозиционният център на Клаудио Нарди е новаторски, но кореспондира и с българските архитектурни традиции"

Отново чистят от наноси река Белица във Великотърновско

Във Велико Търново обсъдиха промените в Закона за водите

Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ