Banner Top Demo
TPL_GK_LANG_MOBILE_MENU

Задържаха контрабандни цигари за над 2500 лева на Дунав мост при Русе

  • Written by  КИС 13
Шофьорът заявил, че няма нищо за деклариране, но превозното средство е било насочена за рентгенова проверка Шофьорът заявил, че няма нищо за деклариране, но превозното средство е било насочена за рентгенова проверка

Инспектори от Митница - Русе задържаха 340 кутии цигари, натъпкани в дюшека и възглавницата на шофьор на камион с румънска регистрация.

Тежкотоварният автомобил, пътуващ от Турция към Румъния, се явил на трасе "изход" на ГКПП Дунав мост на 1 август. Шофьорът заявил, че няма нищо за деклариране, но превозното средство е било насочена за рентгенова проверка.

Скенерът показал 3 съмнителни зони, където е извършена в последствие щателна митническа проверка. Инспекторите от отдел "Борба с наркотрафика" открили, че леглото в шофьорската кабина е постлано с дюшек, пълен с цигарени кутии. За улеснение шофьорът използвал постелка с цип. От там са извадени 320 кутии цигари без български акцизен бандерол. Проверена е възглавницата, която също е била с цип. В нея са открити още 10 кутии цигари. Стойността им по цени на съдопроизводството се изчислява на 2550 лева. 

Срещу водача на камиона, румънски гражданин, е образувано дознание, което се води в условията на "незабавно производство".

Това не е първи случай на задържания на значителни количества цигари за последната седмица. В резултат от редовните проверки на митнически служители от отдел "Борба с наркотрафика" в района на Дунав мост са задържани още общо 280 кутии тютюневи изделия без български акцизен бандерол. Образувано е още едно дознание и е съставен акт за установяване на административно нарушение. И в двата случая става думи за шофьори на товарни автомобили, пътуващи от Турция за Румъния.

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РАЗГРАД

Инвестират още над 5 милиона лева в община Разград

Приеха общинската програма за закрила на детето в Разград

Телефонни измами за над 10 хиляди лева са реализирани в област Разград от началото на 2018

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ТЪРГОВИЩЕ

Полицията в Търговище хвана крадец на мобилен телефон

Завърши основният ремонт на детска градина "Приказка" в Търговище

Почистват от растителност пътя между търговищките села Стража и Черковна

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Проф. Георгий Станишев: "Експозиционният център на Клаудио Нарди е новаторски, но кореспондира и с българските архитектурни традиции"

Отново чистят от наноси река Белица във Великотърновско

Във Велико Търново обсъдиха промените в Закона за водите

Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ