Banner Top Demo
TPL_GK_LANG_MOBILE_MENU

Кметът на Търговище повдига въпроса с липсата на денонощни аптеки в някои градове в България

  • Written by  КИС 13
Кметът на Търговище повдига въпроса с липсата на денонощни аптеки в някои градове в България

Търговище е един от градовете в страната без денонощна аптека.

Причината е, че няма интерес от страна на фармацевтите, тъй като е нерентабилно. Обясненията на фармацевтите са, че e икономически неизгодно да поддържат нощни гишета, защото ще трябва да заплащат извънреден нощен труд, а продажбите не са толкова големи.

Липсата на нощна аптека принуждава родителите с малки деца при спешност да си разменят лекарства на приятелски начала, но има случаи, в които не всеки има подходящото лекарство. Възрастните пък се презапасяват, което им тежи на бюджета, заради малките пенсии.

И специалистите в бранша, и гражданите са на мнение, че проблемът ще се разреши с намесата и помощта на общинските ръководства. Потърсихме за мнение по проблема и градоначалника на Търговище, който е и председател на здравната комисия в Сдружението на общините в Република България. Д-р Дарин Димитров бе категоричен, че ще съдейства за организиране на среща с представители на Българския фармацевтичен съюз, за да се обсъди проблемът и да се набележат конкретни мерки за решаването му. 

По време на снимките и обиколките по аптеките, нашият екип неофициално разбра, че в града вече е определено помeщение от неизвестен за сега собственик в бранша, който е с намерение да открие денонощна аптека. В Търговищкия регион живеят около 150 хиляди жители, които са в очакване и с надежда това да стане факт.

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РУСЕ

Пожар нанесе щети по къща в Русе

Задържаха контрабандни цигари за над 2500 лева на Дунав мост при Русе

Новите мобилни екипи на НАП - Русе започнаха да запечатват обекти

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РАЗГРАД

Инвестират още над 5 милиона лева в община Разград

Приеха общинската програма за закрила на детето в Разград

Телефонни измами за над 10 хиляди лева са реализирани в област Разград от началото на 2018

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Проф. Георгий Станишев: "Експозиционният център на Клаудио Нарди е новаторски, но кореспондира и с българските архитектурни традиции"

Отново чистят от наноси река Белица във Великотърновско

Във Велико Търново обсъдиха промените в Закона за водите

Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ