Banner Top Demo
TPL_GK_LANG_MOBILE_MENU

Засаждат повече от 200 дървета и храсти в търговищкия "Запад 2"

  • Written by  КИС 13
Засаждат повече от 200 дървета и храсти в търговищкия "Запад 2"

Повече от 200 дървета и храсти ще бъдат засадени в квартал "Запад 2" в Търговище по проект за благоустрояване на района.

Вече започна премахване на дървесна растителност в района, попадащ в обхвата на проекта за "Развитие, обновяване и модернизиране на градската среда". Според указания и под надзора на специалисти, екипи на Общинското предприятие "Флора" премахват плодна, саморасла и увредена растителност. Дейностите са задължителна част от реализацията и са заложени след оценка на състоянието на дърветата и храстите, извършена от експерти. 

На мястото на премахнатите видове ще има нови, като за озеленяване са предвидени над 28 000 лева. Със средствата ще бъдат засадени 126 широколистни, 74 иглолистни дървета, храсти и многогодишни цветя. Тревните площи ще бъдат възстановени.

Близо 2 000 000 лева е стойността на проекта за обновяването на зони, обхващащи 35 дка от квартал "Запад 2". В момента се извършва ремонт на вътрешната улична мрежа и тротоарите, изграждат се нови паркинги, осветление, спортно-игрови съоръжения, включително площадка за волейбол и баскетбол.

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РУСЕ

Пожар нанесе щети по къща в Русе

Задържаха контрабандни цигари за над 2500 лева на Дунав мост при Русе

Новите мобилни екипи на НАП - Русе започнаха да запечатват обекти

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РАЗГРАД

Инвестират още над 5 милиона лева в община Разград

Приеха общинската програма за закрила на детето в Разград

Телефонни измами за над 10 хиляди лева са реализирани в област Разград от началото на 2018

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Проф. Георгий Станишев: "Експозиционният център на Клаудио Нарди е новаторски, но кореспондира и с българските архитектурни традиции"

Отново чистят от наноси река Белица във Великотърновско

Във Велико Търново обсъдиха промените в Закона за водите

Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ