TPL_GK_LANG_MOBILE_MENU

Предлагат увеличаване на капацитета на Дневния център за деца с увреждания в Търговище

  • Written by  КИС 13
Предлагат увеличаване на капацитета на Дневния център за деца с увреждания в Търговище

От 20 на 30 места да се увеличи капацитетът на Дневния център за деца с увреждания в Търговище предлагат от Общинската аминистрация. 

Предложението е на база мотивирано искане от директора на Комплекса за здравно-социални услуги, част от който е заведението. В докладната е посочено, че към настоящия момент центърът работи над определения от 20 места капацитет, като има и 4 чакащи за предоставяне на услугата. Това води до проблеми като недостиг на средства и персонал за обгрижването на всички деца.

Увеличаването на капацитета ще даде възможност заведението да покрие нуждите на потребителите си и да им предостави още по-качествени социални услуги.

Дневният център работи с деца до 18 години, с различни физически и ментални увреждания, а дейността му е делегирана от държавата. В заведението има персонал от 7 души – детегледачка, психолог, рехабилитатор, специален педагог, логопед и 2 социални работници.

Общинският съвет ще се произнесе по предложението на заседанието си на 28 юни, което телевизия КИС 13 ще излъчи НА ЖИВО от 09:00 часа.

По процедура след приемане на решението, се изготвя предложение до Агенцията "Социално подпомагане", която следва да определи капацитета. Ако бъдат одобрени, промените ще влязат в сила от 1 януари 2019 година.

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РУСЕ

Свободни работни места в област Русе към 16 юли

831 са новооткритите случаи на онкозаболявания в област Русе от началото на годината

Лекари и медицински сестри протестираха днес в Русе

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РАЗГРАД

Русенец хванат повторно да шофира без книжка

20-годишен ограби възрастен мъж в Разградско, взе му пенсията

Хванаха пореден дрогиран шофьор в Разградско

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Великотърновският университет вече прие над 1000 нови студенти

Във великотърновско се провежда Европейското първенство по спортно ориентиране

Гости от Виетнам бяха на посещение днес във Великотърновския университет

Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ