TPL_GK_LANG_MOBILE_MENU

Задържаха 64-годишна жена, извършвала телефонни измами в Търговище и Попово

  • Written by  КИС 13
Снимката е илюстративна Снимката е илюстративна

Полицията в Попово установи извършител на телефонни измами.

След проведени оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия е установено, че 64-годишна жена от Варна, която живее в Търговище, е участник в схема, по която са осъществени 4 телефонни измами. Те са извършени на 18 и 21 юни. По този начин са били отмъкнати близо 30 000 лева и 15 грама златни накити.

И в четирите случая за въвеждането им в заблуждение е използван един и същ претекст – необходимост гражданите да окажат съдействие на полицейски служители, които провеждали операция по задържането на извършители на телефонни измами. Така от 77-годишна жена в град Попово е отнета сумата от 13 500 евро и 1100 лева, от 76-годишна жена – сумата от 1200 лева, от 82-годишна – сумата от 1000 лева, и от 84-годишна – сумата от 100 лева и около 15 грама златни накити.

По случаите са образувани досъдебни производства по описа на Районното управление в Попово. На задържаната е повдигнато обвинение за извършени престъпления по чл. 209, ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 5 юли 2018 година след проведени в Районното управление в Търговище незабавни оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия бе установено, че задържаната е съпричастна и към извършването на четири телефонни измами и в областния център, за което също са й повдигнати обвинения.

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РУСЕ

Свободни работни места в област Русе към 16 юли

831 са новооткритите случаи на онкозаболявания в област Русе от началото на годината

Лекари и медицински сестри протестираха днес в Русе

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РАЗГРАД

Русенец хванат повторно да шофира без книжка

20-годишен ограби възрастен мъж в Разградско, взе му пенсията

Хванаха пореден дрогиран шофьор в Разградско

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Великотърновският университет вече прие над 1000 нови студенти

Във великотърновско се провежда Европейското първенство по спортно ориентиране

Гости от Виетнам бяха на посещение днес във Великотърновския университет

Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ