Banner Top Demo
TPL_GK_LANG_MOBILE_MENU

35 деца почистиха детска площадка в Търговище

  • Written by  КИС 13
35 деца почистиха детска площадка в Търговище

Малчуганите от детска образователна школа в Търговище почистиха спортната площадка в района на Дома на науката и техниката.

Акцията се проведе с подкрепата на Общинското предприятие БКС.

В почистването се включиха 35 деца на възраст от 7 до 9 години, техните родители и служители на местната администрация. Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров поздрави малчуганите за тяхната обществена ангажираност.

"Похвално е, че от такава ранна възраст давате пример, че всички ние, като граждани, носим отговорност да пазим чисти местата, където живеем", заяви градоначалникът.

Експертите по опазване на околната среда в Общината обясниха на учениците какъв е пътят на зелените отпадъци до площадката за компостиране. Разказаха им за вредата, която замърсяването нанася на природата и колко време е необходимо, за да се разградят. Акцията бе по инициатива на детска образователна школа в Търговище.

Събрани бяха 10 чувала с различни видове отпадъци. Целта на акцията бе да покаже, че отговорността за опазването на местата за отдих и почивка е не само на институциите, но и на гражданите.

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РУСЕ

Пожар нанесе щети по къща в Русе

Задържаха контрабандни цигари за над 2500 лева на Дунав мост при Русе

Новите мобилни екипи на НАП - Русе започнаха да запечатват обекти

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РАЗГРАД

Инвестират още над 5 милиона лева в община Разград

Приеха общинската програма за закрила на детето в Разград

Телефонни измами за над 10 хиляди лева са реализирани в област Разград от началото на 2018

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Проф. Георгий Станишев: "Експозиционният център на Клаудио Нарди е новаторски, но кореспондира и с българските архитектурни традиции"

Отново чистят от наноси река Белица във Великотърновско

Във Велико Търново обсъдиха промените в Закона за водите

Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ