TPL_GK_LANG_MOBILE_MENU

Община Велико Търново вдигна двойно субсидията за "Етър"

  • Written by  Super User
"Етър" спечели шампионата във Втора лига и спечели промоция за елита на българския футбол "Етър" спечели шампионата във Втора лига и спечели промоция за елита на българския футбол

Община Велико Търново вдига двойно субсидията за футболен клуб "Етър", след като отборът спечели промоция за елита на българския футбол.

В началото на годината Общината "удари рамо" на клуба със 150 000 лева. Днес пък Общинският съвет в старата столица прие предложението на кмета Даниел Панов за увеличаване на средствата с още 150 000 лева, което прави общо 300 000 лева за цялата 2017 година. Средствата бяха гласувани единодушно от всички съветници.

За участието на "виолетовете" в Първа професионална лига е необходим по-голям финансов ресурс, предвид по-завишените изисквания.

Днес стана ясно, още че Общината е внесла проект в Министерството на младежта и спорта за основна реконструкция на осветлението на стадион "Ивайло". Едно от изискванията за лицензиране на спортното съоръжение е именно наличието на осветление.

Това е единствената засега пречка пред домакинствата на "Етър" на стадиона във Велико Търново. Проблем с лицензирането на терена, какъвто имаше със соръженията във Варна, Русе и Горна Оряховица няма да има, тъй като тревното покритие на "Ивайло" бе напълно подновено по всички изисквания на ФИФА и УЕФА.

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РУСЕ

Ремонтът на ЖП линията между Русе и Каспичан трябва да е готов до 2023 година

Монтират близо 300 камери на 30 възлови кръстовища в Русе

В Бяла се проведе турнирът по хокей на трева в памет на Дулчо Нунев

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РАЗГРАД

Наградиха разградските зрелостници, завършили средното си образование с над 5.50

С общоградско тържество Разград отбеляза 24-ти май

Удостоиха четирима разградчани с наградите "Златен пегас" и "Никола Икономов"

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ТЪРГОВИЩЕ

Връчиха годишните награди за образование, култура и изкуство в Търговище

Поглед към бъдещето - изчезват ли занаятите в България?

15 кучета от приюта в Търговище са намерили своя стопанин от началото на годината