TPL_GK_LANG_MOBILE_MENU

Одобрен е проектът за ремонт на зала "Сава Величков" във Велико Търново

  • Written by  КИС 13
Инвестиционното намерение на Общината бе одобрено по мярка "Подобряване на обществената среда в населените места" на програма "Красива България" Инвестиционното намерение на Общината бе одобрено по мярка "Подобряване на обществената среда в населените места" на програма "Красива България"

Одобрен е проектът за ремонт на спортна зала "Сава Величков" във Велико Търново. Инвестиционното намерение на Общината бе одобрено по мярка "Подобряване на обществената среда в населените места" на програма "Красива България".

Проектът ще сложи край на дългогодишния проблем с покрива на залата, който е компрометиран, а проблеми има и с пиластрите. Самият покрив ще бъде топлоизолиран с каменна вата, покрита с битумна изолация. Бордът около него е бъде обшит с ламарина. Възстановено ще бъде бетоновото покритие на пиластрите. Заложени са и мерки за отводняване чрез воронки и водосточни тръби, в които ще бъде интегрирана противообледителна електрическа система.

Ще бъде оформен нов подход към залата от страната на цирковата площадка. Алеята до входа ще бъде застлана с плочи от пресован бетон, ще бъде изграден тротоар, възстановени ще бъдат и стълбите. Предвижда се монтирането и на ново фасадно осветление.

В спортна зала "Сава Величков" се провеждат тренировки по хандбал, бадминтон и волейбол. Всеки ден там спортуват над 200 деца и ученици.

Бюджетът на проекта възлиза на 212 324 лева. 112 341 лева от тази сума ще бъде осигурена по инвестиционната програма на Община Велико Търново, за което има и решение на Общинския съвет. Останалите около 100 000 лева представляват финансиране по програма "Красива България", тъй като условията допускат субсидиране до 50% от стойността на ремонтните дейности.

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РУСЕ

Малката Лора от село Басарбово се нуждае от подкрепа

Диви животни нанасят щети за милиони на земеделци в Русенско

Русенският университет получи изключително висока оценка от Агенцията за акредитация

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РАЗГРАД

Малката Еля от Разград вече има протези и на долните крайници

Комисията по бюджет и финанси към Общински съвет - Разград проведе заседание преди сесията

Опасността нараства - огнище на африканската чума по свинете на 20 километра от България

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ТЪРГОВИЩЕ

Готвят промени в наредбата за наемане на общински жилища в Търговище

Проблемите на хората с увреждания в Търговище и как Общината реагира на предизвикателствата

Десетки отбелязаха 181-та годишнина от рождението на Васил Левски в Търговище

Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ