TPL_GK_LANG_MOBILE_MENU

Одобрен е проектът за ремонт на зала "Сава Величков" във Велико Търново

  • Written by  КИС 13
Инвестиционното намерение на Общината бе одобрено по мярка "Подобряване на обществената среда в населените места" на програма "Красива България" Инвестиционното намерение на Общината бе одобрено по мярка "Подобряване на обществената среда в населените места" на програма "Красива България"

Одобрен е проектът за ремонт на спортна зала "Сава Величков" във Велико Търново. Инвестиционното намерение на Общината бе одобрено по мярка "Подобряване на обществената среда в населените места" на програма "Красива България".

Проектът ще сложи край на дългогодишния проблем с покрива на залата, който е компрометиран, а проблеми има и с пиластрите. Самият покрив ще бъде топлоизолиран с каменна вата, покрита с битумна изолация. Бордът около него е бъде обшит с ламарина. Възстановено ще бъде бетоновото покритие на пиластрите. Заложени са и мерки за отводняване чрез воронки и водосточни тръби, в които ще бъде интегрирана противообледителна електрическа система.

Ще бъде оформен нов подход към залата от страната на цирковата площадка. Алеята до входа ще бъде застлана с плочи от пресован бетон, ще бъде изграден тротоар, възстановени ще бъдат и стълбите. Предвижда се монтирането и на ново фасадно осветление.

В спортна зала "Сава Величков" се провеждат тренировки по хандбал, бадминтон и волейбол. Всеки ден там спортуват над 200 деца и ученици.

Бюджетът на проекта възлиза на 212 324 лева. 112 341 лева от тази сума ще бъде осигурена по инвестиционната програма на Община Велико Търново, за което има и решение на Общинския съвет. Останалите около 100 000 лева представляват финансиране по програма "Красива България", тъй като условията допускат субсидиране до 50% от стойността на ремонтните дейности.

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РУСЕ

С хилядно шествие Русе отбеляза 24-ти май

Над 600 ученици се включиха в честването на 24-ти май в Бяла

Ученици от Две могили пресъздадоха просветното дело на светите братя Кирил и Методий

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РАЗГРАД

С общоградско тържество Разград отбеляза 24-ти май

Удостоиха четирима разградчани с наградите "Златен пегас" и "Никола Икономов"

Обсъдиха промяната в регулацията до блок "Дан Колов" в Разград

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ТЪРГОВИЩЕ

Връчиха годишните награди за образование, култура и изкуство в Търговище

Поглед към бъдещето - изчезват ли занаятите в България?

15 кучета от приюта в Търговище са намерили своя стопанин от началото на годината