TPL_GK_LANG_MOBILE_MENU

Във великотърновско се провежда Европейското първенство по спортно ориентиране

  • Written by  КИС 13
500 състезатели от 35 държави се включват в Европейското първенство по ориентиране за младежи 500 състезатели от 35 държави се включват в Европейското първенство по ориентиране за младежи

500 състезатели от 35 държави се включват в Европейското първенство по ориентиране за младежи, което се провежда във Велико Търново. Стартът бе на Царевец.

Първенството продължава до 1 юли, а официалното откриване се състоя на сцената на Летния театър във Велико Търново, където имаше дефиле на всички участници.

Сред атлетите има състезатели както от цяла Европа, така също от САЩ, Австралия и Нова Зеландия. Те ще бъдат разделени в четири групи – момчета и момичета до 16 годишна възраст, и мъже и жени между 16 и 18-годишна възраст. България е представена от 15 състезатели и двама треньори.

Днес надпреварата продължава в района на село Мийковци, община Елена, а утре са финалите на щафетните игри, които ще бъдат край Петропавловския манастир.

Европейското първенство е организирано от Българската федерация по ориентиране, Спортен клуб "Трапезица – 1954", Туристическо дружество "Трапезица – 1902", Общините Велико Търново, Елена и Лясковец.

Крепостта Царевец е оценена като една от най-добрите в цяла Европа локации за спортната дисциплина, предвид характеристиките на терена, посочиха организаторите.  

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РУСЕ

Свободни работни места в област Русе към 16 юли

831 са новооткритите случаи на онкозаболявания в област Русе от началото на годината

Лекари и медицински сестри протестираха днес в Русе

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РАЗГРАД

Русенец хванат повторно да шофира без книжка

20-годишен ограби възрастен мъж в Разградско, взе му пенсията

Хванаха пореден дрогиран шофьор в Разградско

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ТЪРГОВИЩЕ

Търговище ще отбележи 181 години от рождението на Левски

Непълнолетен е с опасност за живота след тежка катастрофа край Търговище /ОБНОВЕНА/

Тежка катастрофа край Попово прати двама младежи в болница

Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ