Бюджетният излишък стана повод за нов спор между управляващи и опозиция

Опозиция и управляващи размениха остри декларации в Народното събрание Опозиция и управляващи размениха остри декларации в Народното събрание снимка: БГНЕС

Опозиция и управляващи размениха остри декларации в Народното събрание заради бюджетния излишък от близо 3 милиарда лева.

Това стана на днешното пленарно заседание по време на парламентарен контрол.

Първо Антон Кутев от БСП разкритикува правителството за начина на разходване на публичните средства в държавата. Според него управляващите не спазвали принципите на прозрачност и ефективност.

Духът на закона, а и демократичните принципи, изискват да се гарантира, че всеки лев, събран от българските граждани, трябва да бъде изразходван с максималните прозрачност и ефективност. Всеки лев!

заяви Кутев

На тези обвинения отговори депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски.

Говорите за кражба на годината. Кражбата на века стана много по-рано, от 1989 година, когато се пребоядисахте и 20 години разграбвахте държавата.

опонира Спас Гърневски

Спас Гърневски заяви още от трибуната, че излишъкът от близо 3 милиарда лева е от борба с корупцията и сивата икономика.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 14 Декември 2018 19:13
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН