Борисов: Общините да си поддържат освободените от винетки пътища

Всички общини, които искат определен участък от републиканската мрежа да бъде освободен от пътна такса, трябва да изпратят искане до МРРБ Всички общини, които искат определен участък от републиканската мрежа да бъде освободен от пътна такса, трябва да изпратят искане до МРРБ снимка: БГНЕС

Всички общини, които искат определен участък от републиканската мрежа да бъде освободен от пътна такса, трябва да изпратят писмено искане до регионалното министерство.

Това предложение направи премиерът Бойко Борисов на среща със Сдружението на общините в Министерски съвет. Решение кой път да отпадне от такса ще се взема от Общинските съвети.

Към момента София, Пловдив, Варна и Асеновград искат възлови пътища да бъдат освободени от винетка. Националното сдружение на общините обяви, че до няколко седмици ще стане ясно кои пътни участъци искат да се ползват безплатно.

Междувременно Бойко Борисов официално се извини на българските шофьори за неуредиците около въвеждането на електронната винетна система. Премиерът постави срок проблемите да се изчистят най-късно до 15 дни.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 04 Януари 2019 19:15
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН