Борисов: Вторият мост при Русе може да стане с европейски средства

By 29 Март 2019 Прочетена 3284 пъти 1 comment
Това заяви в Букурещ, българският министър-председател Бойко Борисов Това заяви в Букурещ, българският министър-председател Бойко Борисов снимка: БГНЕС

Вторият мост между Русе и Гюргево може да стане с европейски средства.

Това заяви в Букурещ, българският министър-председател Бойко Борисов след срещата си днес с румънския премиер Виорика Дънчила.

Бойко Борисов подчерта, че двете страни "имат голям напредък" при осъществяването на транспортните проекти. Той коментира и различни варианти за местоположението и начините на финансиране на нови мостове над река Дунав между България и Румъния. Българският премиер подчерта още, че се работи активно за газовата свързаност с Гърция и Румъния.

България е ключов партньор на Румъния в региона. Това заяви румънският министър-председател Виорика Дънчила. Тя отбеляза, че търговският стокообмен между двете страни е около 4 милиарда евро, като се отбелязва растеж вече седем поредни години.

По време на срещата между двамата е бил засегнат и въпросът за обезпечаване на правата на етническите румънци в България и на етническите българи в Румъния.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net