БСП и ДПС се разбраха за вота на недоверие срещу правителството, избират между 4 теми

By 08 Ноември 2017 Прочетена 1223 пъти 0

БСП, подкрепена от ДПС, ще внесе вот на недоверие към кабинета, след като бюджетът за 2018 мине на второ четене.

Парламентарните групи са упълномощени да ползват всички демократични парламентарни средства за искане на вот на недоверие и свалянето на правителството от власт, заяви народният представител от БСП Жельо Бойчев. При следващи разговори ще се уточни и темата за вота на недоверие.

"Изразихме съгласие, че вот на недоверие заслужава всяка една сфера от дейността на това правителство, но вот на недоверие за цялостна политика ще даде възможност на това правителство да не бъде атакувано в следващите 6 месеца. Затова ПГ на БСП предложи фокусът да бъде поставен за вот на недоверие за несправянето с борбата с корупцията. Това може да бъде насочено и в сферата на националната сигурност, здравеопазването, демографската политика. Остана допълнително да бъдат уточнени мотивите и конкретната тема", каза Бойчев

Йордан Цонев припомни, също че парламентарната група на ДПС е получила задача от Централния съвет на партията да "демонтира" този кабинет, защото е вреден за страната.

"Приехме инициативата на БСП да участваме в консултации за това. Обединили сме се около това, че е удачно след приключване на процедурата за държавния бюджет, да започне вотът на недоверие. Приемаме темата за провал на борбата с корупцията. Отбелязахме само, че темата за борба с корупция съществува във всички останали теми - провал в здравеопазване, образование и т.н. Затова оставихме за следващата седмица ръководните ни органи да решат", поясни Цонев.

Жельо Бойчев подчерта също, че гласовете в зала на ДПС и БСП не стигат вотът да бъде успешен, затова щели да търсят широка подкрепа в Народното събрание и обществото. Предстоят разговори и с парламентарната група на ВОЛЯ.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net