БСП внася вота на недоверие срещу правителството през следващата седмица

By 03 Октомври 2018 Прочетена 1957 пъти 0
От БСП обявиха, че работят по мотивите, които ще са готови до края на седмицата От БСП обявиха, че работят по мотивите, които ще са готови до края на седмицата БГНЕС

Финансовата стабилност на системата на здравеопазването е гарантирана.

Това заяви народният представител от ГЕРБ и председател на здравната комисия в парламента д-р Даниела Дариткова. Тя коментира заявеното намерение от страна БСП да започне работа по изготвяне на мотиви и внасяне на вот на недоверие към правителството за политиката му в сферата на здравеопазването. 

Според д-р Даниела Дариткова вотът на недоверие ще бъде заради концепцията за промени в модела на здравно осигуряване, а не за настоящето състояние на сектора. Тя смята, че в Народното събрание има достатъчно подкрепа за предлаганите реформи, и че вотът на недоверие няма да мине.

За първи път в парламентарната история имаме вот на недоверие за намерения. Намерения, които са резултат от решение на Народното събрание, защото то задължи министъра на здравеопазването да предложи концепция за усъвършенстване на здравноосигурителния модел. Тази концепция е налична в Комисията по здравеопазване и всеки може да се запознае с нея

коментира д-р Дариткова
Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ също коментира предстоящия вот на недоверие.

Ние сме опозиция в 44-то Народно събрание и това предпоставя определено поведение на ДПС

заяви лидерът на ДПС

От БСП обявиха, че работят по мотивите, които ще са готови до края на седмицата. Заедно с вота на недоверие, социалистите ще внесат и тяхната алтернатива за друг вид система на здравеопазване. От левицата са категорични, че няма  да правят консултации с други парламентарно представени групи.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 03 Октомври 2018 18:01
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net