БСП внесе вота на недоверие срещу правителството, ДПС ще го подкрепи

By 20 Юни 2018 Прочетена 1249 пъти 0

БСП внесе поредния вот на недоверие към правителството в деловодството на Народното събрание.

Мотивите са свързани с политката на кабинета в сектор "Сигурност." Социалистите смятат, че правителството на Бойко Борисов е вредно за България, тъй като не можело да осигури обществения ред. Според Елена Йончева доверието на гражданите в МВР е спаднало драстично, а много проблеми, сред които битовата престъпност и неразкритите убийства, се увеличавали.

"Мотивите за този вот черпим от Българската Конституция. Съгласно чл. 105 ал. 2, Министерски съвет е длъжен да осигури обществения ред и националната сигурност на България. Очевидно е за всички, че това правителство не се справя със своето основно задължение", аргументира се Йончева.

Според Цветан Цветанов опитите за сваляне на правителството в началото и края на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз показва "устойчивост в поведението на опозицията". Въпреки, че признава за някои слабости в сектор "Сигурност", той смята вота за "абсолютно безсмислен". На въпрос не са ли твърде много гафовете, които стават в работата на МВР, Цветанов отговори:

"Министерството предприема необходимите мерки, както да се ограничат подобни гафове, така също да се носи персонална отговорност от хора, които имат пряко отношение към контрола и изпълнението на служебните задължения"

Вотът е внесен с 80 подписа на депутати от БСП. Засега официална подкрепа са заявили единствено от парламентарната група на ДПС.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net