Бурен старт на новия политически сезон

By 04 Септември 2018 Прочетена 2065 пъти 0
Бяха прочетени декларации на парламентарните групи Бяха прочетени декларации на парламентарните групи БГНЕС

БСП поиска оставката на правителството, разпускане на парламента и предсрочни избори.

Това заяви Корнелия Нинова на първото за новия политически сезон заседание на Народното събрание. Бяха прочетени и декларации на парламентарните групи.

Според Цветан Цветанов отляво постоянно се лансират новини и събития в ущърб на управляващите и тонът на говорене отдавна е преминал границите на приличието.

Есенната парламентарна сесия се открива при добра ситуативност на България в Европа. България все по-успешно се справя с това да отстоява интересите си в Европейския съюз. Европа се интересува от нас, наблюдава ни, чува ни и ни оценява. Политическите ни опоненти противопоставиха европейските на вътрешните ни проблеми. И най-големите критици няма как да не съзнават, че постигнатото днес е било желание за българските управници десетилетия назад.

категоричен бе от трибуната на Народното събрание Цветан Цветанов
Корнелия Нинова заяви, че това мнозинство е изчерпано. Лидерът на БСП обяви също, че в зала ще присъстват само 20 депутати от левицата. Останалите започват обиколки в страната.

Това мнозинство е изчерпано. Искаме разпускане на парламента и предсрочни избори. Тази сесия започва с едно сериозно обществено напрежение, с криза в правителството и нестабилност в управляващото мнозинство.

заяви Корнелия Нинова

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ пък каза, че сме на прага на нов политически сезон на фона на изключителна и обтегната обстановка.

Очаква се следващия понеделник да има Коалиционен съвет, на който ще бъдат обсъдени оставките на тримата министри.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 04 Септември 2018 19:57
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net