Държавата дава 112 милиона лева на общините за по-чист въздух

By 27 Септември 2018 Прочетена 2341 пъти 0
В програмата са формулирани комплекс от мерки и задачи на общините и министерствата за подобряване на качеството на атмосферния въздух В програмата са формулирани комплекс от мерки и задачи на общините и министерствата за подобряване на качеството на атмосферния въздух БГНЕС

Държавата ще предостави на общините 112 милиона лева за изработване на регионални програми за подобряване на атмосферния въздух.

Това заяви по време на конференция вицепремиерът Валери Симеонов. Той представи и националната стратегия по темата разработена от Министерството на околната среда и водите и Световната банка. 

В програмата са формулирани комплекс от мерки и задачи на общините и министерствата за подобряване на качеството на атмосферния въздух.

Според екоминистъра Нено Димов държавата следи в станциите десетина показатели и в сравнение с предишни години са отчетени подобрения. Само по фини прахови частици не сме постигнали европейските норми, а най-голям остава проблема със замърсяването от битовото отопление. Министър Димов уточни, че според стратегията всяка община ще има различни мерки.

По данни за 2017 година най-чистите градове са били Стара Загора, Добрич, Сливен, Пирдоп и Девня.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 02 Октомври 2018 22:27
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net