Днес е ден на траур в памет на жертвите от катастрофата край Своге

By 27 Август 2018 Прочетена 2154 пъти 0
Бе отслужена панихида в манастира "Седемте престола", където последно са били пътуващите в преобърналия се автобус Бе отслужена панихида в манастира "Седемте престола", където последно са били пътуващите в преобърналия се автобус БГНЕС

Днес е ден на национален траур в памет на жертвите на трагичния инцидент край Своге.

Бе отслужена панихида в манастира "Седемте престола", където последно са били пътуващите в преобърналия се автобус.

Жертвите от тежката катастрофа вече са 17, съобщиха от прокуратурата. Става дума за жена, която е починала при транспортирането й към болницата, но е била закарана направо в Катедрата по съдебна медицина в София. Тя е била разпозната от близките си вчера вечерта.

От пострадалите 23-ма души, четирима остават с опасност за живота - 52 - годишна жена настанена в болница "Света Анна" и трима в "Пирогов". Настанените във ВМА са без опасност за живота, съобщи началникът д-р Венцислав Мутафчийски.

Днес, в деня на национален траур, бе отслужена панихида в памет на загиналите край Своге. Хора от съседни села се стекоха днес в манастир "Седемте престола", за да изкажат съпричастност към близките и да се помолят за бързото възстановяване на пострадалите.

Междувременно стана ясно, че прокуратурата е повдигнала обвинение на шофьора на преобърналия се автобус Григор Григоров за причиняване на смърт по непредпазливост. Освен действията на водача, се работи и в посока изправност на превозното средство и техническо състояние на пътния участък.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net